1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Back to school: Zo maak je jouw eigen agenda (bullet journal)
Back to school: Zo maak je jouw eigen agenda (bullet journal)

agenda maken

Back to school: Zo maak je jouw eigen agenda, de bullet journal 

Ieder schooljaar kijken we weer uit naar het kopen van een nieuwe agenda. Heerlijk zo’n onbeschreven boek dat klaar is om gevuld te worden met plannen en doelen. Dit jaar bespaar je geld en maak jij de mooiste agenda zelf! Met dit stappenplan maak je namelijk zelf een agenda: een bullet journal. 

Wat is een bullet journal?  

Het lijkt misschien een klein detail, maar een sleutelhanger aan je rugtas is een echte blikvanger. Zeker wanneer het een sleutelhanger is die jij zelf gemaakt hebt. Daarmee ben je dubbel zo cool! Heel moeilijk hoeft dat trouwens niet te zijn: rijg bijvoorbeeld letters of kraaltjes aan een touwtje en hang dit aan een ijzeren ring. Voila!

1. Kies een fijn boek 

Het leuke van een zelfgemaakte agenda is dat je zelf een fijn boek uit kunt kiezen. Je hoeft namelijk niet te zoeken naar een agenda met handige secties. De secties maak je namelijk zelf! Kies dus voor een boek dat je handig meeneemt naar school. Een boek met een ringband is over het algemeen wat kwetsbaarder. Een boek met een elastiek daarentegen is wél weer handig. 

2. Maak een inhoudsopgave  

Nu begint het échte werk. Deel je zelfgemaakte agenda op in handige secties. Denk hierbij aan de lange en korte termijn doelen, maar ook een terugblik op het vorige schooljaar of een verjaardagskalender. Maak een aparte pagina aan en gebruik paginanummers, boekenleggers of post its om de desbetreffende pagina’s te markeren. 

3. Maak een jaaroverzicht 

Gebruik de eerste sectie om een jaaroverzicht te maken. Het beste kun je dit doen door vier pagina’s te gebruiken. Deel iedere pagina op in drie secties, zodat je in één opslag zes maanden vooruit kunt kijken. In het jaaroverzicht neem je de belangrijkste doelen, evenementen en gebeurtenissen op. 

rugzak pimpen

4. Maak een maandoverzicht 

Na het jaaroverzicht maak je een maandoverzicht. Je raadt het al: hierin vind je een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen per maand. Zorg voor een pagina per maand en ten minste één regel per dag. Dit overzicht gebruik je bijvoorbeeld voor verjaardagen, evenementen of belangrijke deadlines. De rechterkant van de pagina gebruik je bijvoorbeeld voor doelen of voornemens van die maand. 

maandoverzicht

5. Maak een weekoverzicht 

Maak nu de indeling per week. Schrijf bovenaan de pagina welke week het is én de data van maandag tot vrijdag. Verdeel nu de beide pagina’s ieder in drie verschillende blokken, waarvan op de rechterpagina zaterdag en zondag een blok delen of twee kleinere blokken hebben. Zorg voor voldoende ruimte om een aantal taken per dag op te kunnen schrijven. 

weekoverzicht

6. Personaliseer! 

Het leukste aan je zelfgemaakte agenda is natuurlijk dat deze zelfgemaakt is. Maak je agenda daarom helemaal persoonlijk met stickers, glitters en tekeningen. Maak ook de indeling persoonlijk door aparte pagina’s in te plannen voor leuke lijstjes. Zoals deze: 

Meer zoals dit:

gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes voor kinderen

Gezonde tussendoortjes die ook nog eens lekker zijn: dat kan makkelijk! In dit artikel vind je 4 zalige gezonde tussendoortjes voor kinderen.

Verder lezen
broodtrommel

5 manieren om je broodtrommel handig in te pakken

Wil jij ook dat iedere dag de lunch voor jezelf en de kids weer een klein feestje is? Met tips pak je de broodtrommel handig in.

Verder lezen
eerste schooldag

Back to school: Zo bereid je je voor op de eerste schooldag

Vind je het ook zo spannend om weer naar school te gaan? Met de volgende tips bereid je je het beste voor op de eerste schooldag na de vakantie.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch