1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Je aanrecht opruimen: met deze tips hou je het rommelvrij

Je aanrecht opruimen: met deze tips hou je het rommelvrij

aanrecht opruimen

In een opgeruimde keuken wordt koken een stuk makkelijker. In een druk leven of huishouden is het fijn als je niet iedere keer alles moet opruimen voordat je begint met koken. Een goede tip voor iedereen is dan ook om je aanrecht rommelvrij te houden. Maak hoekjes, bakjes en rekjes zodat alles is opgeruimd én binnen handbereik staat. We bespreken allerlei mogelijkheden en tips voor al het keukengerei dat nu nog op jouw aanrecht ligt. 

 

Je aanrecht opruimen: met deze tips hou je het rommelvrij 

1. Alles aan de kant    

Een opgeruimd aanrecht zorgt ervoor dat je voldoende ruimte hebt om groente te snijden, aardappelen te schillen en lekkere gerechten klaar te maken. De grote vraag is alleen: waar laat je dan alle keukengerei wanneer je het niet nodig hebt? Het antwoord is simpel: in hippe manden en handige bakjes. Plaats alle kruidenpotjes bij elkaar op een dienblad. Leg fruit en groente dat niet in de koelkast hoeft bij elkaar op mooie schalen. 

tip

Gebruik een etagère om ruimte te besparen. Zo sorteer je meteen kwetsbaar fruit van zware aardappelen, en vind je gemakkelijk kleine stukjes gember en knoflook terug in je voorraad. 

tip

2. Aan de muur 

Een andere fijne oplossing is door al je tools aan de muur te hangen. Dan kun je er gemakkelijk bij en bovendien hoef je niets te verplaatsen bij het schoonmaken. Dubbel zo handig, als je het ons vraagt. Hang messen aan een magnetisch messenrek, bevestig pannen aan een stevige buis en zelfs kleine kruidenplantjes hang je netjes op een rij aan haakjes aan de muur. 

3. Maak een koffiehoek 

Dol op koffie? Dan vind je het waarschijnlijk belangrijk dat alle koffiecomponenten binnen handbereik staan. Een koffiehoek is de oplossing om jouw ochtend rommelvrij te beginnen. Giet alle koffiebonen in een afsluitbaar blik of plaats koffiecups in een glazen vaas. Vul een suikerpot met de suikerklonten en zet het melkkannetje klaar voor gebruik. Stapel de koffiekopjes netjes op z’n kop op en zet de koffielepeltjes in een mooie beker ernaast. 

aanrecht opruimen

4. Maak een afwashoek 

De afwasspullen bewaar je het beste bij elkaar. Zorg voor een metalen mandje dat bestand is tegen een natte spons. Plaats hierin de afwasborstel, het afwasmiddel en je vaatdoeken, zodat alles na gebruik kan uitdruipen en vanzelf droogt. Dat levert je tijd op! 

5. Maak een kookhoek 

Maak naast het fornuis een handig hoekje met de belangrijkste benodigdheden. Zet olie, zout en peper op een dienblad en bewaar pollepels, spatels en opscheplepels in een vaas of pot. Plaats alles binnen handbereik, zodat je tijdens het koken nooit ver hoeft te zoeken. 

6. Eet je decoratie! 

Voor iedereen die slim met de ruimte in de keuken om moet gaan, is het aan te raden zoveel mogelijk van je ingrediënten als decoratie te gebruiken. Gekleurd fruit staat prachtig op het aanrecht en die groene kruidenplantjes brengen letterlijk leven in de brouwerij. 

Meer zoals dit:

gasfornuis schoonmaken

Gasfornuis schoonmaken: 5 stappen

Het gasfornuis schoonmaken een tijdrovend klusje? Niet als je het ons vraagt! Met onze tips en tricks laat jij je gasfornuis in een handomdraai weer blinken.

Verder lezen
kleine keuken tips

Kleine keuken? Zo kun je de keuken het beste indelen

Heb je een kleine keuken, maar wil je die goed indelen? Gelukkig zijn er een hoop tips om je keuken optimaal in te delen. Met welke keukentips ga jij aan de slag om meer ruimte te creëren in je keuken?

Verder lezen
Keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken in 7 stappen

ALDI deelt een handig stappenplan om je keuken schoon te maken. Met als voornaamste doel: een hygiënische plek waar jij met veel plezier de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch