1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. De 5 beste tips voor zelf koekjes bakken

De 5 beste tips voor zelf koekjes bakken

zelf koekjes bakken

Boter, bloem en suiker. Meer heb je niet nodig voor een lading zelfgebakken koekjes. Wil je zelf koekjes bakken, maar dan wel écht de allerlekkerste? Lees dan deze tips voor het zelf bakken van koekjes. Er zijn namelijk een paar simpele dingen die je kunt doen om zelfgemaakte koekjes nóg lekkerder te maken. Liever koekjes bakken zonder boter? Ook dat komt allemaal aan bod, inclusief verschillende vervangers voor roomboter. 

zelf koekjes bakken

Zelf koekjes bakken: 5 tips

Zelf koekjes bakken is ontzettend makkelijk. Wat heet: met slechts een handjevol ingrediënten bak je een bakplaat vol met lekkers. Tegelijkertijd vult je huis zich ook nog eens met de zalige geur van gebakken boter en suiker, wat wil je nog meer? Ga je zelf aan de slag en wil je de allerlekkerste koekjes bakken? Lees onderstaande tips en het kan bijna niet misgaan. 

 1. Gebruik altijd ongezouten roomboter en geen margarine, dat zorgt voor de lekkerste smaak en geur. 

 2. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld. Dat mengt het beste en zorgt voor de mooiste structuur. 

 3. Snufje zout: klinkt gek, is het niet. Meng altijd een snufje zout door het deeg voor een volle, uitgesproken smaak. 

 4. Wil je jouw koekjes naar een hoger niveau tillen? Gebruik dan beurre noisette in plaats van gewone roomboter of voeg een lepeltje citroenrasp toe.   

 5. Gebruik je vormpjes? Leg het deeg dan, ná het maken van de vormpjes op de bakplaat, een half uurtje in de vriezer. Hierdoor behouden ze veel beter hun vorm. 

Koek bakken zonder boter

Koek bakken zonder boter? Dat kan. De smaak verandert wel aanzienlijk, maar wordt zeker niet minder lekker. De meest voor de hand liggende vervanger voor roomboter is margarine. Ook kun je ervoor kiezen om zonnebloemolie of kokosvet te gebruiken, of ga voor delen van het een en het ander. Wil je de koekjes minder vet maken? Gebruik dan appelmoes of geprakte banaan en voeg iets minder suiker toe dan je normaal zou doen.  

Valentijnskoekjes

Valentijnskoekjes met witte chocolade en cranberries

Verder lezen

Meer zoals dit:

kinderen bakken

Tips & recepten voor bakken met kinderen

Wil je bakken met de kinderen? Hartstikke leuk en lekker! Lees in dit artikel handige tips en vind fijne recepten om te bakken met kinderen.

Verder lezen
ijstafel

Makkelijk dessert: maak een ijstafel

Op zoek naar een makkelijk dessert voor een grote groep? Maak een ijstafel! Dat is makkelijk, lekker en het ziet er ook nog feestelijk uit.

Verder lezen
koekvormpjes

Zelf bakvormpjes maken: zo maak je koekvormpjes van aluminiumfolie

Geen bakvormpjes, maar wil je wel koekjes maken? Met wat aluminiumfolie en deze tips maak je makkelijk en snel zelf de koekjesvormen. Lees gauw verder!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch