1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Het verschil tussen normale en biologische wijn

Het verschil tussen normale en biologische wijn

biologische rode wijn

Plannen voor een gezellige avond met vrienden of familie? Of een uitgebreid diner op de planning? Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Maar voor welke wijn kies je? Ga je voor een fles ‘normale’ wijn of probeer je eens een biologische wijn? En wat is dat eigenlijk, biologische wijn?

biologische rode wijn

Wat is normale wijn? 

Normale wijn, ook wel bekend als ‘conventionele’ wijn, wordt gemaakt volgens traditionele methodes. De druiven die worden gebruikt om wijn te maken, bevatten soms sulfieten, natuurlijke en toegevoegde stoffen die helpen de frisheid en kwaliteit van de wijn te behouden. Sommige mensen kunnen niet zo goed tegen sulfieten, maar de meeste mensen genieten zonder problemen van een wijntje. 

Wat is biologische wijn? 

Zowel bij biologische als bij conventionele wijnbouw streven wijnmakers naar het produceren van kwaliteitswijnen. In de biologische wijnbouw ligt de focus meer op het telen van druiven zonder chemische bestrijdingsmiddelen of synthetische meststoffen, waardoor de druiven in nauwe samenwerking met de natuur groeien. Dit draagt bij aan een uniek smaakprofiel. Biologische wijnbouw is vriendelijker voor het milieu, omdat het de bodemkwaliteit bevordert en het ecosysteem van de wijngaard in stand houdt. Doordat er geen kunstmatige stoffen worden gebruikt, blijft de bodem en het grondwater gezonder.

Het verschil in smaak tussen normale wijn en biologische wijn 

Laten we eerlijk zijn, het draait allemaal om de smaak. Normale wijn is al heerlijk, maar biologische wijn heeft vaak dat extra vleugje karakter. Omdat er geen chemicaliën worden gebruikt om de druiven te telen, komt de echte smaak van de druif veel beter tot zijn recht. Daardoor smaakt je wijn vaak veel fruitiger dan een ‘normale’ wijn soms kan smaken.

Biologische wijn heeft vaak minder toevoegingen dan normale wijn. Dit betekent dat je geniet van een glas wijn met minder kans op allerlei toegevoegde stoffen. Als je gevoelig bent voor sulfieten of andere additieven, kan biologische wijn een vriendelijkere keuze zijn voor je smaakpapillen. Wel kan een flesje biologische wijn iets duurder zijn dan normale wijn, dit is vanwege de hogere productie- en arbeidskosten. Ook kan de smaak tussen verschillende flessen of jaargangen meer variëren. Ten slotte is biologische wijn minder lang houdbaar dan normale wijn, dus houdt dat in de gaten.

Is biologische wijn beter dan normale wijn? 

Het hangt af van je persoonlijke smaak en waarden. Als je de voorkeur geeft aan een wijn die krachtiger is qua smaak, is biologische wijn misschien jouw nieuwe favoriet. Maar als je gewoon wilt genieten van een goed glas wijn zonder je zorgen te maken over hoe de druiven zijn geteeld, dan kan normale wijn nog steeds een prima keuze zijn. Of je nu gaat voor normale of biologische wijn, het belangrijkste is dat je geniet van elk slokje. Dus haal dat glas maar tevoorschijn, trek de kurk uit de fles en geniet van een moment van puur plezier met een heerlijke wijn in je hand.

Boodschappenlijst 

Rosé bij ALDI
Wijnicoon
3.79
1 l.
Rosé
Rosé
Charette Merlot van ALDI
Hamersma
3.69
0.75 l.
Charette Merlot
Charette Merlot
Gran Livenza Cava, Spanje van ALDI
Cava Brut van ALDI
4.99
0.75 l. l = 6.65
Gran Livenza Cava Brut
Gran Livenza Cava Brut
Cantarello Pinot Grigio van ALDI
Hamersma
3.99
0.75 l.
Cantarello Pinot Grigio
Cantarello Pinot Grigio
Mendoza Malbec van ALDI
Hamersma
3.99
0.75 l. l = 5.32
Malbec
Malbec
Airén  van ALDI
Hamersma
-13 CENT 2.62 2.49
0,75 l. l = 3.32
Airén
Airén

Meer zoals dit:

wijn bij asperges

Wijn bij asperges: de lekkerste aspergewijnen op een rij

Welke wijn bij asperges het lekkerst smaakt verschilt per persoon, al zijn er een aantal klassiekers te onderscheiden. Bekijk hier lekkere wijn bij asperges.

Verder lezen
rode wijn

Rode wijn: dit moet je weten

Drink je graag rode wijn? In dit artikel lees je alles over rode wijn. Van een goede rode wijn tot het bewaren van rode wijn – en alles daar tussenin.

Verder lezen
witte wijn

Witte wijn: alles over witte wijn

Witte wijn wordt meestal bij vis geserveerd, maar het past bij veel meer verschillende ingrediënten en gerechten. Lees hier alles over witte wijn.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch