1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Een verkleurde was weer wit krijgen? Zo doe je dat!

Een verkleurde was weer wit krijgen? Zo doe je dat!

verkleurde was weer wit krijgen

Je herkent het vast wel: je stopt een witte was in de wasmachine en doet er per ongeluk een rood kledingstuk bij. Het resultaat: je witte was is roze uitgeslagen. Dáár zit je natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig bestaan er middeltjes waardoor je de verkleurde was weer wit kunt krijgen. Met de volgende tips kun je in elk geval aan de slag!

verkleurde was weer wit krijgen

Verkleurde was weer wit krijgen: 4 tips 

1. Verkleurde was wit krijgen met citroensap 

Is jouw witte was verkleurd? Dan is citroen een goed middel om de was weer zijn originele witte kleur te geven. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn wat citroenen, lauwwarm water en een portie geduld. Pers een glas vol met citroensap. Doe het sap in een emmer en vul de emmer verder met lauwwarm water. Doe daar vervolgens het verkleurde kledingstuk in. Laat het een halve dag weken en spoel het daarna uit. Stop het kledingstuk daarna in de wasmachine en was het met waspoeder. Je zal zien dat het kledingstuk daarna weer zijn originele kleur heeft. 

2. Witte was verkleurd? Gebruik een vaatwastablet 

Heb je per ongeluk een kledingstuk met een verkeerde kleur bij je was gedaan en is je was nu daardoor verkleurd? Geen zorgen. Gebruik gewoon een vaatwastablet om je kleding weer mooi wit te krijgen. Laat de nog natte kleding in de wasmachine en doe een vaatwastablet in de trommel. Draai de was vervolgens op een normaal programma. Als het wasprogramma is afgelopen, zal je zien dat je kleding weer wit is. 

3. Verkleurde was weer wit krijgen met schoonmaakazijn 

Wist je dat je een verkleurde was weer wit kunt krijgen met schoonmaakazijn? Leg hiervoor de verkleurde was in een emmer of, als het veel was is, in een badkuip. Vul de emmer of badkuip met koud water, zodat alle was onder water staat. Doe er vervolgens schoonmaakazijn bij. Gebruik hiervoor de verhouding 200 milliliter schoonmaakazijn op 1 liter water. Laat het wasgoed een uur intrekken. Daarna kun je het in de wasmachine wassen. Laat de was daarna de eerste keer aan een wasrek drogen. De droger zorgt er namelijk voor dat een kleur in de kleding trekt. Nadat je de kleding een tweede keer is gewassen kun je het eventueel weer in de droger doen. 

4. Verkleurde was weer wit krijgen met bleek  

Als jouw witte was is verkleurd door een rood item, is bleekmiddel een goede optie om je verkleurde was weer wit te krijgen. Het is een vrij agressieve optie, dus wees voorzichtig bij het gebruik van bleekmiddel. Vul een emmer met warm water en voeg hier wat bleekmiddel aan toe. Hou hierbij de verhouding 50 milliliter bleekmiddel op 1 liter water aan. Denk niet dat je was extra wit wordt als je er een extra scheut bij doet: té veel bleek veroorzaakt vlekken en dat wil je natuurlijk voorkomen. Laat het bleekmiddel een halfuur in de kleding trekken. Roer de boel af en toe met een spatel door. Haal het kledingstuk daarna uit de emmer en laat het drogen aan de waslijn. Is het droog? Dan kun je het kledingstuk wassen in de wasmachine. Let op: zorg dat het bleekmiddel helemaal uit de wasmachine is, vóórdat je een nieuwe was gaat draaien. Dit doe je door een keer een lege trommel op 60 of 90 graden te laten draaien. Dan heeft je wasmachine ook gelijk een reinigingsbeurt gehad!

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

bh wassen

Een sport-bh wassen? Dat doe je zo!

Wil je jouw sport-bh wassen, maar heb je geen idee hoe je dat moet aanpakken? Met deze tips komt het helemaal goed.

Verder lezen
handdoeken wassen

Dit is hoe vaak je handdoeken moet wassen

Heerlijk, het liefst wil je altijd een frisse en schone handdoek. Hoe vaak kun je een handdoek het beste wassen?

Verder lezen
gordijnen wassen

Gordijnen wassen: wat is de beste aanpak?

Wil je binnenkort jouw gordijnen wassen, maar kun je hiervoor wel wat handige tips gebruiken? Lees dan snel dit artikel op Altijd ALDI.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch