1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Verjaardagskalender knutselen? Check hier handige tips (+ een template)

Verjaardagskalender knutselen? Check hier handige tips (+ een template)

verjaardagskalender knutselen

Een verjaardagskalender is een handig hulpmiddel om belangrijke verjaardagen bij te houden. Natuurlijk kun je er eentje in de winkel kopen, maar het is veel leuker om zelf een verjaardagskalender te knutselen. Met een handig template als basis kun je eenvoudig een unieke en persoonlijke verjaardagskalender maken. Hieronder delen we wat leuke tips. 

verjaardagskalender knutselen

Tips voor als je zelf aan de slag gaat  

Printen op stevig papier 

Wanneer je een template wil printen, dan kun je dit het beste doen op stevig papier. Op die manier weet je zeker dat de verjaardagskalender lang meegaat en niet ieder jaar opnieuw gemaakt hoeft te worden. 

Knutselmateriaal verzamelen

Zorg ervoor dat je kleurpotloden, markers, stickers en ander knutselmateriaal bij de hand hebt. Dit maakt het personaliseren van de kalender een leuke activiteit voor het hele gezin. Doe dit bij voorkeur een keer in het weekend of op een druilerige dag en je hebt direct een leuke middag vol plezier. 

Regelmatig updaten 

Houd de verjaardagskalender regelmatig bij met nieuwe datums van verjaardagen en andere evenementen. Hierdoor voorkom je ook dat je belangrijke verjaardag of feestdagen mist.

Verjaardagskalender knutselen: personaliseren  

Hartstikke leuk natuurlijk om een template van de verjaardagskalender te personaliseren, maar hoe doe je dat op een makkelijke manier? Met de volgende tips, bijvoorbeeld.

Leuke tekeningen per maand 

Geef elke maand een eigen thema en kleur de bijpassende tekeningen in. Denk aan bloemen voor maart, strand en palmbomen voor juli en pompoenen voor oktober. Dit geeft de kalender een vrolijke uitstraling en maakt het makkelijk om te onthouden welke maand het is.

Stickers en versieringen 

Gebruik kleurrijke stickers om de verjaardagen extra te markeren. Je kunt ook stickers in een thema toevoegen, zoals taartjes, ballonnen of cadeautjes. Dit maakt de kalender extra speels.

Familiefoto’s 

Voeg foto's toe van familieleden of vrienden die in die maand jarig zijn. Zo wordt de kalender persoonlijker en herinnert de kalender je aan de speciale mensen in je leven.

Creatieve lettertypes en kleuren 

Experimenteer met verschillende lettertypes en kleuren om de datums en namen te laten opvallen.  

Waar kun je de verjaardagskalender ophangen?  

Keukenmuur 

De keuken is vaak een centrale plek in huis. Hang de verjaardagskalender op de keukenmuur, zodat deze voor iedereen zichtbaar is. Op die manier kan het hele gezin elkaar helpen herinneren welke verjaardagen er die maand aankomen. 

Thuiskantoor

Als je een thuiswerkplek hebt, is dit een goede locatie voor de kalender. Het helpt je om deadlines en belangrijke datums in één oogopslag te zien en maakt je werkplek daarnaast ook een stuk persoonlijker.

Gang of hal 

Hang de kalender op in de gang of hal, zodat je hem kunt bekijken wanneer je het huis binnenkomt of verlaat. Het is een snelle herinnering aan de aankomende verjaardagen.

Toilet 

Kies een muur in het toilet om de verjaardagskalender op te hangen. Dit maakt het toiletbezoek gezelliger en dient daarnaast als leuke decoratie in de ruimte.

Meer zoals dit:

schoonmaakschema

Schoonmaakschema: zo krijg je het hele huis aan het schoonmaken

Een schoonmaakschema helpt om orde in de chaos te brengen, want schoonmaken kan soms best een overweldigende klus zijn. Hierbij een aantal tips!

Verder lezen
knutselen met papier

Knutselen met papier: happertje vouwen om het eten te bepalen

Vragen de kinderen vaak: wat eten we vandaag? Betrek ze bij het avondeten en ga samen een happertje vouwen. Zo kun je makkelijk én snel het avondeten bepalen.

Verder lezen
taart maken

De 10 lekkerste taartrecepten voor een verjaardag

Wil je zelf taart maken voor je eigen of iemand anders zijn verjaardag? Deze taart recepten kan iedereen maken en zijn favoriet bij velen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch