1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe stel je een vegan borrelplank samen?
Hoe stel je een vegan borrelplank samen?

vegan borrelplank

Een vegan borrelplank samenstellen: 4 ideeën 

Wil jij een vegan borrelplank klaarmaken voor de vrijdagmiddagborrel? Of vind je het leuk om een deel van de borrelplank vegan te maken? Dat is eigenlijk vrij simpel, want een groot deel van de borrelhapjes die we tegenwoordig eten zijn al vegan, zonder dat we het doorhebben. Welke? We gaan je heerlijk inspireren met vegan borrelhapjes die naast bijzonder lekker ook helemaal niet duur hoeven te zijn. 

gezellige feestdagen

Broodjes of crackers op een vegan borrelplank

We beginnen de vegan borrelplank met broodjes, crackers, soepstengels of toastjes. Dit is een goede vulling en basis voor een borrelplank, waarna je verder kunt uitbreiden. Je kunt er in principe vanuit gaan dat al deze producten geschikt zijn voor veganisten, maar check voor de zekerheid altijd de verpakking. Dit kun je makkelijk bij de ingrediënten vinden. Je kunt afbakbroodjes of pitabroodjes gebruiken en deze in stukjes snijden, maar ook soepstengels in een glas zijn een leuke afwisseling voor jong en oud. 

Vegan dippen 

De mogelijkheid tot dippen is een basisvereiste voor een goede borrelplank. Helemaal bij een vegan borrelplank krijgen mensen toch vaak het ‘konijngevoel’, wat helemaal niet waar hoeft te zijn. We moeten daarom lekker kunnen dippen of smeren. De mogelijkheden zijn eindeloos op vegan gebied: van mosterd tot chilisaus, van hummus, tapenade en pesto tot guacamole. Allemaal even lekker en allemaal vegan. 

Kant en klare vegan borrelhapjes 

Je kunt uiteraard zelf vegan borrelhapjes maken, maar we hebben in de winkel ook een handig assortiment dat je zo kant en klaar kunt gebruiken. Kijk eens in het vega schap en je wordt direct blij van de vegan balletjes of falafel. Snijd de burgers of schnitzels in stukjes en je hebt een heerlijke snack, waarmee je ook kunt dippen. Een wrap of nacho’s met vegan gehakt of kipstukjes en guacamole of tacosaus zijn heerlijk. 

Groente, fruit en nootjes als vast onderdeel op een borrelplank 

Inmiddels kun je op iedere borrelplank druiven, walnoten of snackgroente vinden. Het wordt dan niet vegan genoemd, maar het is het natuurlijk wel. Dat is mooi meegenomen voor deze vegan borrelplank, want deze moeten er natuurlijk dan ook bij. Ze zorgen daarnaast ook voor frisheid en een krokantje. Leef je helemaal uit met vijgen, tomaatjes, paprika, pecannoten, voorgesneden meloen of rood fruit en vergeet als laatste de borrelnootjes niet! 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

vegan kerstdiner

Vegan kerstdiner: de slimste tips voor een vegan kerstdiner

Een vegan kerstdiner hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Lees in dit artikel slimme tips voor een vegan kerstdiner en de lekkerste plantaardige recepten.

Verder lezen
vegan

Alles over vegan eten: dit is wat je moet weten

Wat is vegan eten? Als je minder dierlijke producten wil eten, is het belangrijk om te weten wat je wel en niet kan eten voor een plataardige maaltijd. Lees dan dit artikel.

Verder lezen
vegan hoofdgerechten

6 x de beste vegan hoofdgerechten voor kerst

Een vegan hoofdgerecht voor kerst onmogelijk? Echt niet! Bekijk dit artikel met de allerlekkerste vegan hoofdgerechten voor kerst met recepten voor iedereen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch