1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Op vakantie met pubers? 6x leuke ideeën

Op vakantie met pubers? 6x leuke ideeën

vakantie met pubers

Een vakantie met pubers kan, naast dat het veel plezier geeft, soms ook best een uitdaging zijn. De één wil dit, de ander juist dat. Ben je op zoek naar leuke vakantie activiteiten om te doen? Hieronder staan 7 leuke ideeën voor het hele gezin. 

vakantie met pubers

Vakantie met pubers in Nederland  

Ga je met je gezin in Nederland op vakantie? Wanneer jullie ook gaan: ieder seizoen in Nederland heeft wat moois te bieden. Een vakantie met je pubers in Nederland is daarom zo gek nog niet.  

6x vakantie activiteiten voor het hele gezin

1. Picknick

Is het lekker weer buiten? Ga dan met je gezin picknicken en laat ieder gezinslid iets lekkers maken. Stap vervolgens de auto in of nog leuker: stap op de fiets en rij naar een mooie plek waar je samen kunt picknicken. Leg een groot kleed neer in een weiland, op het strand, in het bos of op een andere plek en eet daar jullie lekkernijen op. Uitgegeten? Ga dan voetballen, volleyballen, een kaartspelletje of – wat scheelt het – een dutje doen midden in de natuur. 

2. Buitenbioscoop

Zin in iets anders dan anders? Organiseer dan een filmavond in een buitenbioscoop. Rij met je kinderen naar het strand, het bos of een mooi groot veld en speel daar een leuke familiefilm af op een tablet of laptop. Maak van te voren wat snacks en een grote bak met popcorn klaar, zodat iedereen tijdens de film wat lekkers te eten heeft.

3. Museum

Veel musea hebben tegenwoordig speciale activiteiten voor kinderen, dus óók voor pubers. Er worden vooral in de vakantie veel activiteiten georganiseerd, van keramieken tot schilderen en van leren vlechten tot vliegers maken. Veel musea hebben op bepaalde dagen gratis toegang, hou dit dus goed in de gaten. Op deze manier wordt een dagje uit minder duur.

4. Yes Day

Vinden jouw pubers alles wat jij bedenkt maar saai? Organiseer dan een‘yes day’ voor ze. Dit is een dag waarop je op alles ‘ja’ moet zeggen. Althans, bespreek vooraf wel wat spelregels en geef de grenzen aan. Leuk idee: laat ze tijdens yes day bepalen wat jullie gaan doen, wat jullie gaan eten, welke film jullie gaan kijken en hoe laat ze naar bed mogen. 

5. Barbecue

Een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere barbecue. Wil je een barbecue organiseren? Betrek je kinderen er dan bij. Of nog beter: laat hen de inkopen doen, de salades klaarmaken en de tafel dekken. Jij gooit ondertussen het vlees, kip en/of de groenten op de barbecue, waarna het eetfestijn van start kan gaan. 

vakantie met pubers

6. Vriend(in) overkomen

Tot slot de meest recente TikToktrend, het butter board. De naam zegt het al, het is een plank met boter. Maar niet zomaar een, een butter board is namelijk een lust voor het oog en de smaakpapillen. Om zelf een butter board te maken laat je een pakje ongezouten boter op kamertemperatuur komen. Vervolgens smeer je de boter in kleine porties en zo rustiek mogelijk op een mooie plank. Zorg dat de boter steeds dicht bij elkaar ligt als een soort golvende zee. Vervolgens breng je de boter op smaak met wat je maar lekker vindt: zeezout, verse kruiden, specerijen, eetbare bloemen, citroen- of sinaasappelrasp, granaatappelpitjes, grof gehakte olijven, honing, gehakte noten of zelfs vers of gedroogd fruit. Serveer met versgebakken brood, toast of radijsjes. 

Meer zoals dit:

bbq kinderen

Barbecue voor kinderen: wat geef je de kinderen

Lekker barbecuen aankomend weekend? Goed idee! Wat maak je klaar voor de kinderen? Met deze heerlijke en makkelijke gerechten smult het hele gezin.

Verder lezen
makkelijk eten voor veel mensen

Koken voor een grote groep? 4 ideeën voor makkelijk eten voor veel mensen

Met deze 4 tips kun jij voortaan altijd makkelijk eten voor veel mensen op tafel zetten. Budget, lekker en simpel klaar te maken!

Verder lezen
budget vakantie

Met deze vakantiespelletjes heb je een leuke budgetvakantie in Nederland

Op zoek naar manieren om dit jaar met een klein budget op vakantie te gaan? Met deze leuke vakantiespelletjes organiseer je de leukste budgetvakantie, ook in Nederland!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch