1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Tips hoe je makkelijk kunt koken voor (en met!) kinderen
Tips hoe je makkelijk kunt koken voor (en met!) kinderen

koken kinderen

Tips hoe je makkelijk kunt koken voor (en met!) kinderen 

Krijg jij ook meteen zweetdruppels op je voorhoofd wanneer je denkt aan de volgende maaltijd voor je kinderen? Met deze tips maak je koken voor en mét kinderen een stuk makkelijker. Je zult zien: door de kinderen mee te laten helpen met het koken gaan ze steeds beter eten. 

1. Begin klein  

Door je kinderen van jongs af aan in de keuken te betrekken, zorg je ervoor dat ze op een latere leeftijd koken als een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse routine beschouwen. Een volgende vraag is dan natuurlijk: waar kun je op jonge leeftijd mee beginnen? 

Ons advies: begin klein! Deze taken geven we graag uit handen aan de allerkleinsten: 

 • Broccoli- of bloemkoolroosjes afbreken
 • Kruiden plukken
 • Groente, fruit en rijst wassen
 • Eieren kloppen
 • Roeren (in de pan, een mengschaal, etc.)
 • Stampen (stamppot!)
 • Bakplaat invetten 
 • Muffincupjes vullen
 • Deeg rollen
 • Ingrediënten afwegen

2. Kindvriendelijke keuken 

Om koken voor en met kinderen makkelijker te maken, is het ook belangrijk dat kinderen zich thuis voelen in de keuken. Zorg voor een hoge stoel of kruk zodat kinderen goed bij het aanrecht kunnen. Ook als ze nog te klein zijn om echt te helpen, kunnen ze aan de andere kant van het aanrecht of aan tafel met hun speelgoedkookset aan de slag. Steken de kinderen graag de handen uit de mouwen? Zorg dan voor keukenpapier binnen handbereik, want geknoeid worden gaat er zeker. Vergeet ook niet wat gezonde snacks klaar te zetten, anders zijn al je ingrediënten op voordat ze de pan in gaan. Oeps… 

koken kinderen

3. Eerst meten en wegen 

Een klusje voor de kleintjes en bovendien een taak die je het beste kunt doen voordat je gaat koken: alles afwegen. Zet alle ingrediënten die je wilt gebruiken klaar en meet meteen af hoeveel je wilt gebruiken. Laat de kinderen de spaghetti klaarzetten en gebruik schepjes en kommen om rijst, groente, olie en kruiden in te  verdelen. Als alles klaar staat, kun je in een opgeruimde keuken meteen aan de slag met de juiste ingrediënten! 

4. Maak bekende gerechten 

Om stress te voorkomen, maak je gerechten die je al kent. Dat mag ook een smoothie, een boterham met pindakaas of een beslagje zijn, alles is goed om kennis te maken met koken. Dit zorgt weer voor stressvrij koken en dat is leuker voor jou én je kids. Bovendien weet je dan zeker dat de kinderen het lekker vinden!

5. Wees realistisch 

Wees realistisch wanneer je gaat koken met kinderen. Kinderen hebben soms na vijf minuten alweer genoeg gehad van de keuken. In dat geval laat je ze natuurlijk lekker vrij om met iets anders te spelen. Wees er ook op voorbereid dat samen koken één grote rommel wordt. Zorg voor voldoende keukenpapier en plan een opruimlesje in na het koken.

Meer zoals dit:

patatjes

De Grote Patatjes gids (met, stoofvlees, rendang, paprikapoeder)

Gek op friet? Met de Grote Patatjes Gids maak je pommes frites als de allerbeste. Van zelfgemaakte friet tot patatje rendang en alles ertussenin.

Verder lezen
kinderen bakken

Tips & recepten voor bakken met kinderen

Wil je bakken met de kinderen? Hartstikke leuk en lekker! Lees in dit artikel handige tips en vind fijne recepten om te bakken met kinderen.

Verder lezen
mobiel kinderen

4 tips voor verantwoord telefoongebruik voor je kind

Wanneer je je kinderen wilt leren verantwoord met een mobiel om te laten gaan, is het belangrijk duidelijke afspraken te maken. Dit zijn onze tips.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch