1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Tocht in huis? 5 handige tips om de kou en tocht tegen te gaan
Tocht in huis? 5 handige tips om de kou en tocht tegen te gaan

​​Tocht in huis

Tocht in huis? 5 handige tips tegen tocht in huis 

Brrr! Waar komt toch die tocht vandaan? Na een warme zomer is het opeens koud in huis. Ook al staat de verwarming aan, het wordt maar niet goed warm. Hoe dat komt? Tocht. Kieren, openstaande deuren, tocht kan overal vandaan komen en dat wil je niet! Want dat betekent weer dat de warmte in je huis stiekem wegsijpelt naar buiten. Iets wat je het liefst altijd wilt voorkomen, en al helemaal met de dure energieprijzen! Met deze handige tips tegen tocht in je huis blijf je lekker warm binnen deze winter. 

Tocht in huis tegengaan 

Waar komt die tocht in huis toch vandaan? Ga grondig op zoek naar kieren en tochtgaten zodat je ze hermetisch af kunt sluiten en de warmte goed binnenhoudt. Hoe je dat doet? Wij helpen je graag op weg!

tip

Tocht in huis tegengaan om geld te besparen op de gasrekening hoeft niet de enige motivatie te zijn. Op een duurzame manier omgaan met grondstoffen is altijd goed voor natuur en milieu.

tip

1. Tochtgaten in kozijnen, deuren en ramen 

Waar komt tocht vandaan in huis? In de meeste gevallen komt de tocht door kozijnen, deuren en ramen. Het is de grootste bron van tochtgaten, en daarmee ook meteen de belangrijkste plek om tocht in huis tegen te gaan. Kozijnen, deuren en ramen zijn nu eenmaal niet hermetisch afgesloten. Zelfs wanneer de kozijnen en deuren wél naadloos aansluiten, laat het glas in het raam zelf ook vaak kou door. 

tip

 

Je kunt tochtplekken makkelijk vinden door een brandende kaars voor de kozijnen te houden. De vlam zal direct gaan wapperen

 

tip

Tochtgaten in kozijnen, deuren en ramen dicht je met speciale tochtstrips. Je plakt de randen af met de strips en houdt zo tocht en kou buiten. Voor de ramen kun je eventueel ook noppenfolie gebruiken. Dat houdt de warmte vast. De onderkant van de deur plak je af met een rubberen flap die je aan de onderkant van de deur vastschroeft.

2. Plaats tochtborstels 

Niet alleen de voor- en achterdeur zijn een bron van tochtgaten. Ook de deuren binnenshuis laten veel koude tocht door. Bijvoorbeeld de deur tussen de woonkamer en de hal, maar ook die van de keuken naar de woonkamer. Je houdt tocht nog beter buiten door tochtborstels onder alle tussendeuren te plaatsen. Zo blijft de kou die door de grote spleet onderaan de deur komt lekker buiten en houd je de warmte beter binnen de kamers.

tocht

3. Sluit de meterkast en brievenbus goed af

Kozijnen, ramen en deuren zijn niet de enige bron van tocht in huis. Ook de meterkast en brievenbus laten stiekem veel tocht binnen. De meterkast heeft een heleboel buizen en aansluitingen die kou van buiten binnenlaten. Het kan dus helpen om deze buizen in te pakken met isolatiefolie. Is het echt heel koud? Hang dan een (oude) wollen deken voor de meterkastdeur om tocht tegen te gaan. 

Tocht in huis veroorzaakt door de brievenbus ga je tegen met een goede klep. Idealiter plaats je de brievenbus buiten, maar we snappen dat dat niet altijd kan. In dat geval kun je altijd nog kiezen om je boodschappentas om de brievenbus heen te plakken of spijkeren. Kies een stevige tas zodat je post erin blijft hangen. Tegelijkertijd zorgt de tas ervoor dat tocht buiten de deur blijft.  

4. Gebruik tochtrollen binnenshuis

In de slaapkamers kun je de tocht buitenshuis houden door tochtrollen te gebruiken. Die zien er gelukkig wat leuker uit dan de tochtflappen en -borstels voor de buitendeuren. Je hebt ze in allerlei schattige vormen en maten: van knuffeldieren tot stijlvolle rollen. 

5. Warmte binnenhouden met gordijnen

Nu je de tocht buiten de deur weet te houden, is het ook wel zo fijn om de warmte in je huis zo lang mogelijk vast te houden. Eén handige truc om dat te doen is door de gordijnen dicht te houden. Veel warmteverlies je namelijk door het raam en de kieren van het kozijn. Dus is het koud? Houd de gordijnen lekker dicht en maak het lekker knus in huis. Voor extra warmte steek je natuurlijk ook gezellig wat kaarsjes aan. Hoewel een paar kaarsen niet genoeg zijn om de woonkamer op te warmen, brengt het wel warmte in huis dankzij de gezellige sfeer die het creëert! 

Meer zoals dit:

snelkookpan

Hoeveel geld en tijd bespaar je met een snelkookpan?

Als jij tijd en geld wilt besparen bij het koken, dan is de snelkookpan een heel handig apparaat. Hoe zat het ook alweer met de snelkookpan en wat kun je er allemaal mee?

Meer informatie
planten inpakken

Planten vorstvrij inpakken: zo pak je planten in voor de winter

Bescherm jouw planten in de tuin tegen de kou van de winter door ze vorstvrij in te pakken. Hoe? Dat lees je hier.

Meer informatie
red de restjes

Koken met kliekjes: 7 ideeën met overgebleven groente en fruit

Heb jij vaak groente en fruit kliekjes? Die gooien we natuurlijk niet weg! We geven 7 ideeën met recepten waarin je jouw kliekjes kunt gebruiken.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch