1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 4 slimme tips om je huis te verwarmen (en geld te besparen!)
4 slimme tips om je huis te verwarmen (en geld te besparen!)

huis verwarmen

Je huis verwarmen doe je met deze 4 slimme tips

Je huis goedkoop en duurzaam verwarmen, dat is wat we in deze tijd natuurlijk allemaal willen! Om kosten te besparen zijn er gelukkig allerlei manieren om je huis goedkoop warm te houden. Wij zetten onze favoriete tips voor je op een rijtje, zodat je er ook deze winter weer lekker knus en warmpjes bij blijft zitten. 

Goedkoop het huis verwarmen  

Om geld te besparen en het huis warm te houden, kun je maar beter de verwarming zo optimaal mogelijk gebruiken. Hoe doe je dat? Een optimale kamerindeling, goede gordijnen en een slimme thermostaat. Wij geven je graag wat hartverwarmende tips.

sloffen

1. Houd de verwarming vrij  

Staat de verwarming aan? Zorg er dan voor dat er zo min mogelijk meubels of objecten voor de verwarming staan. Die absorberen namelijk de warmte en daardoor wordt je huis minder snel warm. Staat de bank voor de radiator? Zet hem dan ergens anders. Heb je een kleine woonkamer en lukt het niet je bank te verplaatsen? Draai hem dan in ieder geval een kwartslag, zodat hij iets minder warmte absorbeert. 

2. Houd ‘s avonds de gordijnen dicht om het huis te verwarmen 

De gordijnen hangen er niet voor niets: door ze ‘s avonds dicht te doen houd je heel veel warmte vast in huis. Als je de gordijnen openlaat, sijpelt de warmte door het raam weg naar buiten en dat willen we natuurlijk voorkomen! Dus maak in de winter een gezellig afgesloten hokje van jouw huiskamer, waarin de gordijnen dicht blijven en jij lekker in alle rust kunt cocoonen. Let er wel op dat als jouw gordijnen voor jouw verwarming hangen, dan is dat weer niet handig. Hang ze hoger of vouw ze op zodat de warmte van de radiator goed het huis in kan stromen.  

3. Gebruik de thermostaat optimaal

Je kunt heel wat euro’s per jaar besparen door de thermostaat slimmer te gebruiken: zet de verwarming op 18° in plaats van 21°, je huis blijft er bijna net zo warm van, terwijl het scheelt in de portemonnee. Draai de temperatuur een uur voordat je gaat slapen naar 15°, dan heb je genoeg tijd om je tanden te poetsen en je bed in te duiken. Als je die temperatuur aanhoudt als je niet thuis bent bespaar je bovendien nog meer!  

Andere manieren om kosten te besparen

Er zijn een aantal trucjes waarmee je de kosten van je energierekening laag kunt houden, zonder het koud te hebben. Kies voor sloffen, een warmwaterkruik en een ochtendjas.  

4. Kies voor sloffen en een ochtendjas 

Er is niets ergers dan ‘s ochtends jouw warme bed uit moeten en de kou in de rest van het huis te moeten trotseren. Met de juiste tools kom je de kou snel te boven, zonder de verwarming aan te zetten! Kies voor lekker warme sloffen en een ochtendjas en zorg ervoor dat deze altijd binnen handbereik van je bed zijn. Zo hoef je ‘s ochtends niet af te zien nadat je wekker gaat. ‘s Avonds pak je er op de bank een lekker dekentje bij en als je ‘s avonds naar bed gaat leg je er alvast een warmwaterkruik in. 

tip

Maak het niet alleen warm in huis, maar ook gezellig. Het huis verwarmen met kaarsjes is onze favoriete wintertip. Let op: laat kaarsen nooit onbeheerd achter in verband met brandgevaar!

tip

Meer zoals dit:

kaarsen maken

Zelf kaarsen maken en kaarsvet hergebruiken

Kaarsen maken doe je eenvoudig zelf. Of je nu aan de slag gaat met wax of oud kaarsvet, volg deze stappen en maak in een mum van tijd zélf kaarsen.

Verder lezen
 besparen op uitgaven voor je huisdier

Hoe kun je besparen op uitgaven voor je huisdier? 4 tips

Ben jij benieuwd wat een hond of kat per maand kost? ALDI geeft je hier inzicht in én helpt je besparen op de kosten van je huisdier!

Verder lezen
Kerstcocktails en warme drankjes

Kerstcocktails en een warm kerstdrankje om zelf te maken

Kerstcocktail maken? ALDI helpt je aan inspiratie. Niet moeilijk, wél lekker. Met deze 3 kerstdrankjes (ook alcoholvrij) zet je een feestje op tafel.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch