1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 11 recepten met de seizoensgroenten van mei

11 recepten met de seizoensgroenten van mei

seizoensgroenten

Groenten zijn het lekkerst wanneer ze in hun eigen seizoen groeien. Niet alleen is groente dan smaakvoller en goedkoper, het is ook nog eens beter voor het milieu! Zodra de zomer in aantocht is, maken wortels en knollen plaats voor zachte, delicate bladeren en peulen, en ook het witte goud is nog volop verkrijgbaar. Mei is daardoor de uitgelezen maand om lekker te kokkerellen en aan de slag te gaan met salades, soepen en nog meer. Meer weten over de seizoensgroenten van mei? Lees gauw verder.  

zomerse dessert met fruit

Seizoensgroenten mei 

In mei zijn witte asperges nog volop in het seizoen, maar er zijn meer smakelijke seizoensgroenten. Denk aan andijvie, spinazie en bloemkool van het land. Nog een fijne seizoensgroente van de maand mei zijn radijsjes, waarmee je een kleurrijk gerecht op tafel zet. Zelf koken met seizoensgroenten? Bekijk hieronder alle seizoensgroenten van mei en bekijk recepten voor spitskool, kropsla en bloemkool.  

 • Andijvie
 • Asperge
 • Bloemkool
 • Gele kiwi's
 • Kropsla
 • Paddenstoelen
 • Paksoi 
 • Peultjes
 • Prei
 • Rabarber
 • Radijs 
 • Rode biet
 • Selderij
 • Spinazie
 • Spitkool 
 • Ui
 • Wortel
Net zo vers van eigen land maar dan voor een ALDI prijs

Spitskool  

Nederland is een echt kolenland. Van bloemkool tot rode kool en van witte kool tot… spitskool! De prachtige puntige groente bestaat uit verschillende blaadjes die dicht tegen elkaar aan zitten. Verwerk spitskool rauw in een salade of stamppot, dat zorgt voor een verrassende crunch. Ook lekker: stoof in stukjes of reepjes gesneden spitskool in een klontje boter of grill spitskoolparten in een grillpan of op de barbecue. 

Tip: wist je dat je spitskool vrij lang kunt bewaren? Ook als een spitskool, en dit geldt ook voor witte of rode kool, al is aangebroken kun je de groente nog bewaren. Wikkel de overgebleven kool in vershoudfolie en bewaar in de groentela. Is de kool licht verkleurd, maar is hij verder nog stevig van structuur? Snijd het verkleurde stukje eventueel weg en verwerk de rest in een lekker gerecht. 

Kropsla 

De oude vertrouwde kropsla. Nederland staat er vol mee en ook het groenteschap kan niet zonder. Bewaar kropsla het liefst in de groentela, eventueel in een schone theedoek of de originele verpakking. Zo blijven de blaadjes knapperig en groen en gaat de krop mooi lang mee. Gebruik kropsla voor een simpele groene salade of maak er slabootjes of -wraps van. Lekker met stukjes kip, noten en verse kruiden. 

Bloemkool 

Bloemkool is weliswaar het hele jaar door verkrijgbaar, maar valt ook onder de seizoensgroenten in de maand mei. De prachtige witte groente onderscheidt zichzelf door z’n vermogen om in tal van gedaantes te kunnen worden bereid. Denk aan gewoonweg gekookte bloemkoolroosjes voor een klassieke AVG, maar ook door een soep, gefrituurd tot snack en als basis voor nasi is bloemkool ook perfect. Gooi de groene bladeren niet weg, deze smaken heerlijk wanneer geroosterd of gebakken in de airfryer met een beetje olijfolie en snufje zout.  

Bekijk ook: Stap voor stap bloemkool koken  

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

mango snijden

Meer zoals dit:

seizoensfruit

Seizoensfruit: welk fruit eet je in welke maand?

Seizoensfruit verschilt van maand tot maand. Ontdek daarom in dit artikel welk seizoensfruit in welke maand verkrijgbaar is!

Verder lezen
seizoensgroente

Seizoensgroente: welke groente eet je in welke maand?

Welke groente eet je in welke maand? Iedere maand is er wel een andere seizoensgroente beschikbaar. We geven een makkelijk overzicht.

Verder lezen
fruit en groente bewaren

Groente en fruit langer bewaren: zo doe je dat

Bederft jouw groente en fruit te snel? Met deze tips kun je groente en fruit langer bewaren.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch