1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 12 recepten met de seizoensgroenten van februari

12 recepten met de seizoensgroenten van februari

seizoensgroenten

Februari is meestal koud, guur en soms gevuld met ijzel. Het is ook de maand van de laatste knollen, wortels en andere winterse seizoensgroenten. Niet alleen is groente uit het seizoen smaakvoller en goedkoper, het is ook nog eens beter voor het milieu! Wat de seizoensgroenten van februari zijn? Dat lees je hieronder. Inclusief 12 makkelijke recepten met winterse seizoensgroenten uit deze maand. 

seizoensgroenten

Seizoensgroenten februari 

In de laatste échte wintermaand draait het om boerenkool, pastinaak en aardappels, maar ook knolselderij, Chinese kool, rode kool en rode biet zijn bekende seizoensgroenten in februari. Nog steeds vrij winters en hartig, met veel opties voor stamppot en puree. Hoewel je eindeloos kunt variëren met eerdergenoemde groenten, krijgen de boerenkool, pastinaak en knolselderij de hoofdrol. Onderstaande groenten zijn in februari op z'n best.

 • Appel
 • Bloedsinaasappel
 • Boerenkool
 • Knolselderij
 • Mandarijn
 • Minneola
 • Paddenstoel
 • Pastinaak
 • Peer
 • Prei
 • Rode biet
 • Rode kool
 • Sinaasappel
 • Ui
 • Witlof
 • Wortel

 

Boerenkool

Boerenkool is een echte wintergroente. De groente heeft een vrije grove structuur en moet daardoor lang worden gegaard. Dat mag de pet niet drukken, want boerenkool is heerlijk in verschillende gerechten. Denk aan een ovenschotel met boerenkool, een winterse lasagne met boerenkool, smoothie of stamppot.

Winterse stamppot met boerenkool en geitenkaas

Winterse stamppot met boerenkool en geitenkaas

Lange dag in de kou getrotseerd? Deze winterse stamppot met boerenkool, geitenkaas en walnoten warmt je weer helemaal op.

Verder lezen
Boerenkoolstamppot van ALDI

Boerenkoolstamppot

Verder lezen
Groene smoothie

Groene smoothie met boerenkool en spinazie

Verder lezen

Pastinaak 

Nog een echte wintergroente is de pastinaak. Deze wortel is romig, superhartig en zelfs een beetje rokerig van smaak. Het is daardoor een heerlijke groente om mee te koken, omdat het elk gerecht voorziet van body én smaak. Kook voor een zachte puree of soep pastinaak in water of volle melk. Of snijd de pastinaken in grove stukken, meng met olijfolie en een snufje zout en rooster 30 tot 40 minuten in de oven op 200 graden. Ook lekker: voeg wat stukjes pastinaak toe aan een stoofpot. 

Knolselderij  

Ook knolselderij is een veel gegeten seizoensgroente in februari. Klassiek als onderdeel van een pan snert, maar ook goed te verwerken tot puree, soep of zelfs ravioli. Snijd voor ravioli de knolselderij in flinterdunne plakjes en kook ze in een minuutje beetgaar. Gebruik de knolselderij in plaats van pasta en vul met ingrediënten naar keuze. Lekker, licht én verrassend. 

Meer zoals dit:

seizoensgroente

Seizoensgroente: welke groente eet je in welke maand?

Welke groente eet je in welke maand? Iedere maand is er wel een andere seizoensgroente beschikbaar. We geven een makkelijk overzicht.

Verder lezen
seizoensfruit

Seizoensfruit: welk fruit eet je in welke maand?

Seizoensfruit verschilt van maand tot maand. Ontdek daarom in dit artikel welk seizoensfruit in welke maand verkrijgbaar is!

Verder lezen
Seizoensgroenten april

17 recepten met de seizoensgroenten van april

Van witte asperges tot frisse radijs: dit zijn de seizoensgroenten van april.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch