1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Back to school: Hoe kun je het beste een rugzak wassen?
Back to school: Hoe kun je het beste een rugzak wassen?

rugzak wassen

Hoe kun je het beste een rugzak wassen? 

Dagelijks gebruik je een rugzak om boeken, lunch en tussendoortjes in te vervoeren, het is hét handigste transportmiddel dat er bestaat. Wat we soms wel vergeten is om de rugzak te wassen, terwijl dat vaak wel nodig is. De tas wordt overal neergezet, bevat allerlei restjes eten en wordt vaak nat van de regen, dus de hoogste tijd om die rugzak eens een goede wasbeurt te geven. We gaan je in dit artikel exact uitleggen hoe je dat het beste kunt aanpakken, zodat je nog heel lang van jouw favo rugtas kunt genieten.

tip

Je kunt jouw rugtas met de hand wassen of met een de wasmachine, afhankelijk van het materiaal. Lees daarom altijd eerst goed het label, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Was de rugzak als de vakanties net beginnen, dan weet je dan je hem een tijdje niet nodig hebt en kan hij rustig drogen. 
 

tip

Een rugzak met de hand wassen

Hebben de kinderen hun rugzak deze week door de modder gesleept of is er een banaan achtergebleven die je helaas vergeten bent op te ruimen? Dan is het de hoogste tijd om die rugzak te wassen. Wil jij de rugzak met de hand wassen? We gaan je stap voor stap vertellen hoe je dit op een simpele manier kunt doen, maar wel met optimaal resultaat.

 1. Maak de rugzak helemaal leeg, kijk in alle vakjes en zakjes. Je wilt niet dat er een rode stift achterblijft in de tas. Gooi direct spullen weg die je niet meer nodig hebt.
 2. Houd de rugzak –buiten- op zijn kop en schud hem helemaal leeg totdat alle kruimels eruit zijn.
 3. Maak de rugzak met een vochtige doek of borstel globaal schoon aan de buiten- en binnenkant.
 4. Zitten er grote vlekken op de tas, maak deze dan apart schoon.
 5. Maak een sopje met lauw water en schoonmaakazijn. Gebruik een bak waarin de rugzak makkelijk past en laat de rugzak een poosje weken.
 6. Borstel of wrijf hardnekkige vlekken weg met een borstel (mag ook een oude tandenborstel zijn) of doekje.
 7. Spoel de rugzak grondig uit en probeer hem uit te wringen. Een oude kussensloof of een handdoek om de tas wikkelen en uitwringen is handig.
 8. Hang de rugzak – met de opening naar beneden - te drogen, het liefst in de zon, zodat hij snel droog wordt. Zorg ervoor dat hij helemaal droog is voordat je hem opbergt.
rugzak wassen

Een rugzak met de wasmachine wassen

Niet alle rugzakken zijn geschikt om in de wasmachine te wassen, let daarom altijd goed op het label. Kies je er dan voor om de rugzak in de wasmachine te wassen, dan kun je de volgende stappen volgen.

 1. Volg stap 1 tot en met 4 van de instructies voor de handwas.
 2. Stop de rugzak in een oude kussensloop of waszak. Je kunt ook de rugzak binnenstebuiten keren om schade aan de rugzak en de wasmachine te voorkomen.
 3. Zet een koud of lauw programma aan, het liefst eentje met zo min mogelijk centrifuge. Vul de wasmachine met een beetje wasmiddel en zet aan.
 4. Laat de rugzak niet te lang in de wasmachine zitten als het programma klaar is, maar haal hem er zo snel mogelijk uit.
 5. Als de rugzak nog heel erg nat is, probeer hem dan uit te wringen. Gebruik daarvoor een handdoek zodat je hem zo min mogelijk beschadigd.
 6. Hang de rugzak te drogen, als het kan in de zon. En ruim hem pas weer op als hij kurkdroog is.

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

agenda maken

Back to school: Zo maak je jouw eigen agenda (bullet journal)

Back to school! Dat betekent dat je weer een nieuwe agenda mag uitkiezen. Maak dit jaar je eigen agenda met ons stappenplan.

Meer informatie
kleding-handwas

Hoe doe je een handwas? Tips voor kleding wassen met de hand

Kleding wassen met de hand kan met een sopje, maar is niet altijd nodig. In sommige gevallen kan je de handwas ook in de wasmachine doen.

Meer informatie
smartphone schoonmaken

Elke dag in je hand? Je smartphone veilig schoonmaken doe je zo

De telefoon die je iedere dag gebruikt moet ook wel eens schoongemaakt worden. Lees hier hoe je je telefoon grondig schoonmaakt, van beeldscherm tot hoesje.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch