1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Rose wijn: dit wil je weten
Rose wijn: dit wil je weten

rose

Rosé wijn: alles wat je wil weten

Een glas koude rosé wijn is het perfecte drankje op een zonnige zomerse dag.  Heb je altijd willen weten hoe rosé wordt gemaakt? Is rosé zoet of juist droog? En hoe herken je een lekkere rosé wijn? Wij vertellen in dit artikel alles wat je wil weten over rosé.  

Rosé wijn: alles wat je wil weten 

 1. Hoe wordt rosé gemaakt? 
 2. Is rosé zoet of droog?
 3. Hoe herken je lekkere rosé? 

1. Hoe wordt rosé gemaakt? 

Rosé wordt gemaakt van blauwe of rode druiven.  Veel mensen denken dat het een mix is van witte en rode wijn, maar dat is dus niet het geval. Hoe dat zit? Het sap van druiven, ongeacht de kleur, is transparant. Het is namelijk de schil van de druif die de kleur geeft. Hoe lang het druivensap in contact staan met de schil, dit wordt ook wel maceratie genoemd, bepaalt onder andere de uiteindelijke kleur van de wijn. Hierbij geldt hoe langer de maceratie, hoe donkerder de kleur.  

rose

2.  Is rosé zoet of droog? 

Rosé kan zowel zoet als droog zijn, maar in de basis is rosé een droge wijn. Dit betekent niet dat er heel veel verschillen zijn in smaak. Afhankelijk van het type druif en de grond waar de druiven groeiden, maar ook hoe lang er contact is geweest met de druivenschillen, hoe lang de wijn heeft gerijpt en in welk type vaten, veranderen de smaak.  Bij de wijnen op de website vind je bij iedere wijn een omschrijving, zodat je gemakkelijk kunt kiezen.

Ook bestaan er rosé champagne, rosé prosecco en rosé cava. Dit zijn mousserende roséwijnen en ook die kunnen onderling flink verschillen in kleur en smaak. 

Pinot Grigio Blush van ALDI
wijniconen van aldi
3.99
0.75 l
Pinot Grigio rosé
Pinot Grigio rosé
Sparkling Pinot grigio rosé van ALDI
Druiven_FRIS
4.99
0.75 l
Sparkling Pinot Grigio rosé
Sparkling Pinot Grigio rosé

3.  Hoe herken je lekkere rosé wijn?  

Er zijn dus veel verschillende rosé wijnen, maar welke jij het lekkerst vindt is afhankelijk van een aantal factoren. Houd je bijvoorbeeld van een volle of juist meer frisse smaak? Heb je liever een hele droge of juist wat zoetere wijn? En eet je iets bij de wijn, wat de smaak kan beïnvloeden? Allemaal vragen die bepalen wat jij een lekkere rosé vindt. Veel mensen houden van een wat lichtere rosé, zoals die traditioneel in het Zuiden van Frankrijk worden gemaakt. Als je hiervan houdt kun je het beste op zoek gaan naar een lichtgekleurde rosé uit de Provence. 

tip

Om door de bomen het bos nog te kunnen zien hebben wij een wijn matchmaker gemaakt. Aan de hand van een paar snelle vragen vind je binnen no time jouw favoriete wijn. Zowel rosé als wit en rood. 

tip

Op het boodschappenlijstje 

Wijnspecial

Net zo genieten van de beste wijnen, maar dan goedkoper. Bij ALDI hebben we meer dan 30 prijswinnende wijnen voor je geselecteerd.

Bekijk de wijnspecial
wijnspecial

Uit de wijnspecial

Ontdek de heerlijke recepten voor je favoriete wijnen uit onze wijnspecial voor het voor- en najaar.

Verder lezen

Alles over wijn

Rood, wit, rosé, bubbels. De wereld van wijn is fijn, maar soms ook een zoektocht. Om je op weg te helpen vind je hier inspiratie voor het ontdekken, kiezen en combineren van verschillende wijnen.

Verder lezen

Meer zoals dit:

bekende-spaanse-wijnsoorten

Wat zijn bekende Spaanse wijnsoorten en wat maakt ze uniek?

Spaanse wijn is heerlijk. Of je nu op zoek bent naar een goede Spaanse witte wijn voor bij de borrel of naar een Spaanse (zoete) rode wijn bij het diner…

Verder lezen
goede goedkope wijn

Goede goedkope wijn: alles over rood, wit en rosé voor een lage prijs

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een goede goedkope wijn? ALDI helpt je graag op weg met tips én een reeks goede wijnen!

Verder lezen
rode wijn vlek verwijderen

Rode wijn vlek? Verwijder het gemakkelijk met deze 7 tips

Een rode wijnvlek hoeft niet het einde te betekenen van een kledingstuk of tafelkleed. ALDI deelt 7 tips om een rode wijn vlek te verwijderen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch