1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Rijpe banaan: de lekkerste recepten & handige trucs
Rijpe banaan: de lekkerste recepten & handige trucs

rijpe bananen

De lekkerste recepten met rijpe banaan

We kennen het beeld allemaal wel: een fruitschaal met heerlijk fruit en een paar donkere, zachte rijpe bananen. Weggooien? Nee hoor, hartstikke zonde! Een (over)rijpe banaan is misschien minder lekker om uit het vuistje te eten, maar je kunt nog de lekkerste gerechten maken met rijpe bananen. Heb jij een rijpe banaan in huis? Laat je inspireren met de lekkerste recepten met rijpe bananen. 

Oven of magnetron: bananen snel laten rijpen 

Heb je geen rijpe bananen, maar wel bananen die je wil gebruiken of zijn ze gewoon nog niet rijp genoeg? Laat ze dan sneller rijpen met deze handige truc. Het enige wat je nodig hebt is een oven of magnetron. Leg een of meerdere hele bananen op een bord. Verwarm de bananen in een op 160 graden voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Wil je het echt snel? Leg ze dan in de magnetron en verwarm 1-3 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid) op 500-600 watt. De bananen zijn nu niet persé rijper geworden, maar wel zachter en voller van smaak. Vergelijkbaar met bananen die je nog een dag langer had laten rijpen. Ideaal als je iets wil bakken met rijpe bananen. 

Tip: vries (over)rijpe bananen in! 

Heb je rijpe bananen en geen tijd om er iets mee te maken? Vries ze dan in! Deze tip is heel handig, zeker als je van bananenbrood, smoothies of banana-pancakes houdt. De bananen worden namelijk heel zacht in de vriezer, wat voor zulke recepten juist ideaal is. Ook gaat het natuurlijk voedselverspilling tegen. Je kunt ervoor kiezen om de bananen in plakjes in een druk-en-sluitzakje in te vriezen (erg handig voor smoothies), maar je kunt ze ook hun geheel in de schil invriezen. Hele bananen kun je na het vriezen zelfs met schil en al verwerken in een bananenbrood zonder dat je het proeft! 

Recepten met rijpe banaan 

En dan nu: de recepten met rijpe banaan. Eigenlijk kun je rijpe bananen in zo’n beetje alle zoete recepten verwerken. Van chocoladecakes tot bananenbrood en van smoothies tot pancakes. De banaan zorgt er op natuurlijke wijze voor dat het gerecht zoeter wordt, daarom heb je nog minder toegevoegde suiker nodig. Daarnaast zorgt het voor extra binding. Ook is rijpe banaan erg lekker door granola. Hierdoor plakken de ingrediënten beter aan elkaar en worden ze heerlijk krokant na het bakken.  

pindakaas banaanwraps

Meer zoals dit:

gezonde ontbijtjes

5x gezonde ontbijtjes voor een goede start van het nieuwe jaar

Om met goede voornemens het jaar te starten, helpt ALDI je met gezonde ontbijttips voor een goede start van het nieuwe jaar.

Verder lezen
zelf granola maken

Zelf granola maken: 4 lekkere variaties

Wil jij zelf granola maken thuis, maar weet je niet waar je moet beginnen? We geven de 4 lekkerste variaties, voor een vliegende start.

Verder lezen
avocado bewaren

Avocado bewaren: de allerbeste tips

Een avocado bewaren zonder dat hij bruin wordt? Dat doe je met deze tips. Handig voor zowel een hele of halve avocado te bewaren, of zelfs guacamole.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch