1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Paastak maken: 4 ideeën voor versiering
Paastak maken: 4 ideeën voor versiering

paastak maken

Paastak maken: 4 ideeën voor versiering  

Wil je voor Pasen een versierde paastak maken? Deze versiering hoort er tijdens Pasen natuurlijk bij in jouw huis. Zoek je nog leuke inspiratie voor versierde paastakken? Bekijk hieronder vier vrolijke ideeën. 

paastak maken

Paastakken maken: de oorsprong

Paastakken of paasbomen zijn afgeleid van de meiboom. Rond het begin van de jaartelling werden sommige bomen als heilig gezien. Rond Pasen kwamen mensen bijeen om te bidden en te offeren. De paasboom is daarmee een overblijfsel van de verering door de Germanen, waarmee het begin van de lente werd gevierd. Inmiddels worden er in veel huishoudens paastakken in een grote vaas geplaatst. Deze krullerige takken van de krulhazelaar of de wilg kun je mooi versieren.  

Paastakken versiering maken  

Rond Pasen is er veel paasversiering in de winkel te koop – niet alleen voor op tafel tijdens het paasontbijt, maar ook om in paastakken te hangen. Natuurlijk kun je versiering voor in de paastakken kant-en-klaar kopen, maar nog leuker is het om deze versiering zelf te maken. Hieronder staan vier ide

Ornamenten van chocola

Hoe leuk is het om zelf ornamenten van chocola te maken, die je vervolgens in de paasboom hangt? Deze chocolade ornamenten kun je niet alleen feestelijk versieren, ook mag je ervan smullen. 

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

 1. Smelt de chocola au bain-marie. Roer de chocola goed door tot deze gesmolten is.
 2. Pak daarna een lepel gesmolten chocola en maak op een groot bord, bekleed met bakpapier, rondjes van chocola in de vorm van een plat ei. Maak op deze manier een stuk of twintig platte eieren van chocola. Wil je jouw paasboom helemaal volhangen met chocola? Maak dan nog meer eieren. 
 3. Als je ornamenten van chocola maakt, dan wil je ze wel een beetje leuk versieren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld vruchtenhagel en strooi dit erop als de chocola nog een beetje zacht is. Heb je toevallig nog cakeversiering in huis? Ook dat kun je erop doen.
 4. Leg daarna de ornamenten van chocola ongeveer een uur in de koelkast. 
 5. Als de chocolade ornamenten in de koelkast hard zijn geworden, kun je ze eruit halen. Haal ze van het bakpapier en probeer er vervolgens heel voorzichtig met een satéprikker een gaatje in te boren. 
 6. Doe een stukje lint door de kleine gaatjes en hang de ornamenten van chocola in de paasboom. 

Ornamenten van eierschalen

Het is erg leuk om ornamenten van eierschalen te maken. Extra fijn is dat ze waterdicht zijn – je kunt er dus ook kleine vaasjes van maken. 

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

 1. Breek de eieren in tweeën en vang het eiwit en eigeel op. Dit kun je later nog gebruiken voor een omelet. 

 2. Maak daarna de eieren schoon met lauwwarm water en een beetje schoonmaakazijn. Laat ze een dag goed drogen.  

 3. Beschilder daarna de eierschalen. Maak mooie sierlijke vormen of verf ze allemaal in een andere kleur. 

 4. Plak vervolgens kleine stukjes touw met superlijm vast aan de schalen. Doe dit precies tegenover elkaar.  

 5.  

Paashangers van zoutdeeg

Deze paashangers zijn gemaakt van zoutdeeg. Het ideale knutselmateriaal voor kinderen, want je kunt er allerlei figuren mee maken en het recept is goedkoop én simpel. Waarschijnlijk heb je het meeste zelfs al in huis! Het enige wat je nodig hebt zijn bloem, zout, water en wat olie. Maak van het uitgerolde deeg verschillende figuren. Dit kun je met uitsteekfiguurtjes doen of met de hand. Voor Pasen is het leuk om paashangers in de vorm van eieren, kuikens of de paashaas te maken. Bekijk hieronder de video en ga aan de slag!

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

paashangers

Duurzame eieren van vilt

Wil je graag kleurrijke paastakken maken? Ga dan met vilt aan de slag. Maak je paasversiering van deze stof, dan weet je zeker dat je er meerdere jaren plezier van hebt. Mocht je geen vilt in huis hebben, dan is papier of karton ook een goede optie. 

Wat heb je nodig?

 • Verschillende kleuren vilt, papier of karton
 • Schaar
 • Lijm
 • Potlood
 • Perforator
 • Touw

Hoe maak je het?

 1.  Leg de vellen vilt, papier of karton neer op tafel en teken er met een potlood de vorm van een ei op. Herhaal dit een aantal keer. Knip de eieren vervolgens uit. 
 2. Maak met een perforator aan de bovenkant van elk ei een gat. Hierdoor kun je later een touwtje doen om het op te hangen. 

 3. Versier de eieren daarna met andere kleuren vilt, papier of karton. Zo kun je snippers opplakken of stroken in verschillende kleuren, net wat je zelf mooi vindt. 

 4. Ben je klaar met versieren? Doe dan een stukje touw door het ei, maak er een knoopje in en hang het ei op

Meer zoals dit:

paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken: 5 originele spelletjes

Wil je met je familie met Pasen paaseieren gaan zoeken? Maak er dan een leuk spel van. Bekijk hier 5 originele spelletjes die je kunt doen.

Verder lezen
paasslinger maken

Knutselen met Pasen: maak een paasslinger (met video!)

Een mooie paasslinger maakt Pasen helemaal af. In een paar simpele stappen maak je er zelf een. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Verder lezen
eieren uitblazen

Eieren uitblazen in 7 makkelijke stappen

Wil je paasversiering maken en moet je daarvoor eieren uitblazen? Bekijk in dit artikel hoe je dit in 7 makkelijke stappen doet.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch