1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Paaseieren zoeken: 5 originele spelletjes
Paaseieren zoeken: 5 originele spelletjes

paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken: 5 originele spelletjes 

Met Pasen is er niets leuker dan paaseieren zoeken. Wil je hier een andere draai aan geven? Bekijk dan deze 5 originele spelletjes, die je samen met je kinderen, neefjes, nichtjes of kleinkinderen kunt doen. 

Paaseieren verstoppen

Bij Pasen denk je natuurlijk aan lekkere chocolade paaseieren verstoppen. Of je ze nu binnen of buiten verstopt, het zoeken zorgt voor veel plezier bij jong en oud. Wist je dat het verstoppen van eieren een Germaanse traditie is? Hierbij werden er verse eieren, die golden als symbool van vruchtbaarheid, in de akkers begraven, zodat de akkers extra vruchtbaar zouden worden. Chocolade eieren werden voor het eerst gemaakt in Frankrijk in de achttiende eeuw. Hierbij werden eieren uitgeblazen en vervolgens gevuld met chocolade. 

5 originele spelletjes om met Pasen te doen 

1. Schatzoeken

Pak het deze Pasen eens anders aan en maak een schatkaart! De kinderen kunnen vervolgens gaan schatzoeken. Zet op de schatkaart kruisjes op de plekken waar je de paaseieren hebt verstopt. Laat de kinderen rennen, zoeken en graven. Plezier gegarandeerd.

paaseieren zoeken

2. Glow in the dark paaseieren zoeken

Ook is het leuk om met Pasen glow in the dark paaseieren te zoeken. Het vergt enige voorbereiding en knutselwerk, maar dan heb je ook wat. Koop glow in the dark verf en beschilder de eieren daarmee. Verstop de eieren in de woonkamer en maak het helemaal donker. Liever buiten in de tuin? Verstop ze dan daar en wacht tot het buiten donker is. En daarna? Zoeken maar!

3. Eitjes veroveren

Als je Pasen met meerdere kinderen viert, dan is het spel ‘eitjes veroveren’ erg leuk om te doen. Dit is wat anders dan het traditionele paaseieren zoeken, maar minstens zo leuk. Verdeel de kinderen in twee groepen en geeft beide groepen een mand met tien chocolade eieren. Kies voor elke groep een andere kleur eieren. Op die manier weten ze goed welke eieren bij welke groep horen. Daarna is het de bedoeling dat de groepen de paaseieren van elkaar gaan stelen, als een soort tikkertje. Alleen tikken de kinderen elkaar bij dit spel niet aan, maar proberen ze een ei uit het mandje van de andere groep te stelen. Per ronde kan er maar één ei worden veroverd. Ga door totdat het eerste mandje leeg is, dat team heeft dan verloren. 

4. Het verdwenen ei 

Met dit spel kun je het geheugen van kinderen goed testen. Het enige wat je nodig hebt, zijn acht verschillende chocolade paaseieren en een theedoek. Leg de verschillende paaseieren op een rijtje en laat de kinderen er een halve minuut naar kijken. Hang er daarna de theedoek voor, terwijl je ongezien één chocolade ei weghaalt. Wie het eerste doorheeft welk ei weg is, wint het chocolade ei. 

5. Paasei memory spel 

Zijn je kinderen dol op Kinder Surprises? Laat ze dan de plastic capsules bewaren voor dit spelletje! Voor dit spel heb je namelijk holle paaseieren nodig, waarin je telkens twee dezelfde paaseieren stopt. Denk aan twee blauwe, twee gouden, twee paarse, twee rode en twee groene. Leg de holle eieren met inhoud allemaal op tafel en hussel ze door elkaar. Leg ze daarna op een rijtje, in een rondje of in een vierkant. De kinderen mogen om de beurt twee eieren openmaken. Zijn het twee dezelfde? Dan mogen ze de eieren houden. Zijn het niet dezelfde eieren? Dan leggen ze de eieren terug op dezelfde plek. Wie aan het einde de meeste chocolade eieren heeft verzameld, heeft het paasei memory spel gewonnen.  

Meer zoals dit:

3x paasstol op een andere manier

3x paasstol op een andere manier

Paasstol is ontzettend lekker met een smeer amandelspijs, maar er zijn nog 3 geniale manieren om het te eten. Je leest er hier meer over.

Verder lezen
vegan paasbrunch

Pasen net even anders: zo maak je een heerlijke vegan paasbrunch

Op zoek naar goede ideeën voor een vegan paasbrunch? ALDI inspireert je om Pasen net even anders te vieren met een originele vegan paasbrunch.

Verder lezen
spelletjes

Leuke spelletjes voor buiten (zonder veel materiaal) met kinderen

Het is voor kinderen heerlijk om lekker buiten te spelen en spelletjes te doen. Weten ze niet wat ze moeten doen? We geven inspiratie!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch