1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Moederdag cadeau knutselen: 4 x knutselen met pasta

Moederdag cadeau knutselen: 4 x knutselen met pasta

knutselen met pasta

Het is bijna weer Moederdag! Op deze dag is het natuurlijk heel leuk om jouw moeder eens extra in het zonnetje te zetten. Wil je voor deze dag een leuk Moederdag cadeau knutselen? Waarom maak je dit cadeau dan niet van ongekookte pasta? Met dit product kun je de leukste dingen maken. Ben je benieuwd wat je voor Moederdag met pasta kunt knutselen? Hieronder staan 4 leuke ideeën. 

Moederdag cadeau knutselen met pasta: 4 ideeën

1. Pastaketting

Als je voor Moederdag gaat knutselen, dan is het leuk om een pastaketting te maken. Deze ketting zal ze op deze dag vol trots dragen. Als je een pastaketting wil maken, dan heb je daar maar een paar dingen voor nodig: een stukje touw, pasta met gaatjes, zoals penne, en eventueel stiften of verf om de ketting een kleur te geven. Kleur als eerste de penne pasta en laat even drogen. Rijg dan de pasta aan een stukje touw. AIs de ketting lang genoeg is, zet er dan een stevige knoop in. Nu is je pasta ketting klaar om met Moederdag te geven. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

knutselen met pasta

2. Vlinders van pasta

Wil je eens wat anders maken dan een tekening met kleurpotlood? Maak dan een schilderij met vlinders van pasta. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een A4 papier in een kleur naar keuze, farfalle pasta en verf. Plak de farfalle pasta verspreid over het papier, je ziet dat de pasta op vlinders lijkt. Heb je geen farfalle in huis? Gebruik dan penne pasta en maak hiermee de vorm van een vlinder. Verf de pastavlinders vervolgens in verschillende kleuren. Schilder aan de bovenkant van de vlinders de voelsprieten. Schilder ook nog wat gras en mooie wolken. Je moeder is ongetwijfeld hartstikke blij met dit mooie schilderij en het een mooi plekje in huis geven. 

3. Fotolijstje van pasta

Heb je een mooie foto van jezelf met je moeder die je graag in wil inlijsten? Je kunt natuurlijk een fotolijstje in de winkel kopen, maar het is veel leuker om zelf een fotolijstje te maken. Hiervoor heb je een leuke foto, een stuk karton van bijvoorbeeld een oude ALDI doos, pasta en verf nodig. Knip een stuk karton uit in een vorm naar keuze en plak daar de foto op. Zorg er wel voor dat je aan alle kanten ongeveer 3 centimeter over hebt. Hier ga je namelijk de pasta plakken. Het beste kun je voor spaghetti of penne kiezen. Als je spaghetti gebruikt, breek de slierten dan steeds in stukjes van 3 centimeter. Plak vervolgens de pasta met lijm om de foto. Ben je klaar, dan kun je de pasta nog in een leuke kleur verven. Laat het lijstje daarna goed drogen. Klaar is je originele Moederdag cadeau!

knutselen met pasta

4. Waxinelichthouder van pasta

Wist je dat je een schattige waxinelichthouder van pasta kunt maken? Als jouw moeder dol is op kaarsen, dan is dit zeker leuk om te maken. Het enige dat je nodig hebt is een stuk karton, een waxinelichtje, pasta en stiften of verf. Knip het karton in een rondje dat groot genoeg is voor een waxinelichtje met nog wat versiering ernaast. Plak het rondje vol met pasta. Zet daarna het waxinelichtje in het midden op de pasta. Plak ook nog een cirkel van pasta om het waxinelichtje. Zo maak je een klein torentje van de pasta. Ben je klaar met plakken? Dan kun je de pasta nog in een leuke kleur verven.

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

moederdag ontbijt op bed

Moederdag ontbijt op bed: 16 x hartige recepten

Elke tweede zondag van mei vieren we Moederdag. Bekijk hier maar liefst 16 lekkere recepten voor een hartig Moederdag ontbijt op bed.

Verder lezen
moederdag cadeau ideeen

Leuke Moederdag cadeau ideeën om zelf te maken

Een zelfgemaakt Moederdag cadeau geven dit jaar? Met deze tips maak je zelf de leukste cadeaus voor Moederdag.

Verder lezen
Valentijns ontbijt

Valentijnsontbijt: een hartje van je gekookte ei maken

Maak van je gekookte ei een mooie hartjesvorm. Hét perfecte gekookte ei voor een Valentijns ontbijt. In dit artikel lees je hoe je dit makkelijk maakt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch