1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Makkelijk dessert: maak een ijstafel

Makkelijk dessert: maak een ijstafel

ijstafel

Het toetje is de kers op de taart na een heerlijk diner. Ben je op zoek naar een makkelijk dessert voor een grote groep? Maak dan een ijstafel! Dat kost je niet alleen nauwelijks tijd, het is ook hartstikke lekker én ziet er spectaculair uit. Bovendien lust iedereen het, want je kunt verschillende lekkernijen op de ijstafel leggen. Meer weten over wat een ijstafel precies is en hoe je 'm zelf maakt? Lees dan gauw verder.

Wat is een ijstafel?  

Een ijstafel is een tafel gevuld met alle ingrediënten om een feestelijke coupe met ijs te maken. Van verschillende soorten ijs tot de lekkerste toppings zoals gehakte noten, chocoladesaus, vers fruit, vlaaifruit, spikkels, slagroom en natuurlijk koekjes. Denk ook aan andere benodigdheden, zoals schaaltjes of coupes, opscheplepels, lepels om mee te eten en misschien wel kleine parasolletjes of kaarsjes. Het is een ideaal en makkelijk dessert voor een verjaardag of kinderpartijtje, maar ook als je een grote groep eters hebt. Iedereen kan namelijk zelf zijn of haar coupe vullen. 

ijstafel

Zo maak je een ijstafel 

Een ijstafel maak je heel makkelijk, het meeste werk zit ‘m in het halen van de boodschappen en het versieren van de tafel. Als alles eenmaal staat hoef je niets meer te doen, behalve natuurlijk voor jezelf een lekker schaaltje ijs vullen. Begin met de boodschappenlijst: kies afhankelijk van hoeveel mensen er komen één tot drie verschillende soorten ijs. Kijk welke toppings je nog in huis hebt en welke je erbij haalt, zoals noten, hagelslag, slagroom, taartfruit, vers fruit, chocolade en koekjes. Haal alle ingrediënten in huis – dit kan natuurlijk al dagen van tevoren. 

Versier de tafel met een mooi kleed en zet de schaaltjes, versiering en het bestek klaar. Zorg dat je genoeg lepels voor het ijs en de toppings hebt. Verdeel de toppings die niet gekoeld hoeven te worden – zoals noten, chocolade, hagelslag en koekjes – over verschillende schaaltjes. Snij vers fruit indien nodig in stukjes, doe alvast in bakjes en bewaar in de koelkast tot gebruik. Vijf tot tien minuten voordat jullie aan het toetje beginnen, vul je de tafel met alle ingrediënten. Zet het ijs eventueel op koelelementen of in een klein koeltasje als het een warme dag is. 3, 2, 1… Scheppen maar! 

Boodschappenlijst 

Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan op een ijstafel – zolang jij of je gasten het maar lekker vinden. Vind je het leuk om met een thema te werken? Kies dan een bepaalde sfeer (unicorn, tropisch of juist winter wonderland) of ga voor één of meerdere kleuren (hallo regenboog!). Door een thema te gebruiken wordt het makkelijker om de ingrediënten en verdere aankleding te kiezen. Versier de tafel eventueel verder met slingers, ballonnen en confetti en het feest kan beginnen.

Meer zoals dit:

recepten voor grote groepen

8 x makkelijke recepten voor grote groepen

Bekijk hier de lekkerste recepten voor grote groepen. Denk aan vlees en vis, maar ook aan vegetarische makkelijke recepten.

Verder lezen
cake versieren

Cake versieren op een kinderfeestje? Dit zijn de lekkerste versieringen

Cake (of cupcakes) versieren op een kinderfeestje is een leuke activiteit voor iedereen. Welke versieringen kun je allemaal gebruiken? We geven 7 tips.

Verder lezen
waterijsjes

Waterijsjes maken: 4 zomerse ideeën

Niets zo lekker als een waterijsje in de zomer en weinig zo leuk als zelf waterijsjes maken. In dit artikel delen we 4 zomerse ideeën. 

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch