1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Laptop schoonmaken in 5 stappen

Laptop schoonmaken in 5 stappen

laptop scherm schoonmaken

Als je je laptop voor je werk, je studie of tijdens het gamen gebruikt, dan gebruik je hem vaak. Doordat er veel bacteriën op je vingers zitten, is het aan te raden om je laptop regelmatig schoon te maken. Dit is niet alleen frisser, je laptop gaat door het schoonmaken ook langer mee. Benieuwd hoe je dit zelf kunt doen? Hieronder vertellen we je hoe je in 5 makkelijke stappen je laptop kunt schoonmaken. 

laptop scherm schoonmaken

Je laptop schoonmaken? Zo doe je dat!  

Er zijn diverse producten die je kunt gebruiken bij het schoonmaken van je laptop. Denk aan wattenstaafjes, een tandenborstel, een tandenstoker en een huishouddoekje. Zet voordat je je laptop schoonmaakt het apparaat uit en haal het van de oplader.

Stap 1: Toetsenbord van laptop schoonmaken met huishouddoekje 

Wil je het toetsenbord van je laptop schoonmaken? Dit is het onderdeel waar je het meest met je handen aan zit – en daarmee een grote bron van bacteriën. Onbewust komt er veel vuil terecht op je toetsenbord. Om de oppervlakte van je toetsenbord schoon te maken, heb je een huishouddoekje nodig. Maak dit doekje een klein beetje vochtig, maar zeker niet nat. Als het doekje te nat is kan je laptop kapot gaan en dat wil je natuurlijk zien te voorkomen. Wrijf met het huishouddoekje zachtjes over het toetsenbord en sla ook zeker je touchpad niet over. 

Stap 2: Toetsenbord schoonmaken met tandenborstel  

Tussen de toetsen kunnen kruimels, stof en ander vuil terechtkomen. Probeer dit er met een tandenborstel voorzichtig uit te borstelen. Het kan helpen als je hierbij je laptop een beetje schuin houdt. Je zal zien dat het vuil er dan makkelijker uitvalt. 

Stap 3: Laptop scherm schoonmaken 

Ook het beeldscherm van je laptop schoonmaken? Dat is een goed idee, want op het beeldscherm kunnen veel spetters en vuil terechtkomen. Veeg eerst met een droge doek het eventuele stof van het beeldscherm. Maak daarna een huishouddoekje vochtig en haal het overige vuil weg. Je zal zien dat het beeldscherm van je laptop nu helemaal schoon en zonder strepen is. 

Stap 4: Buitenkant laptop schoonmaken 

Niet alleen is het belangrijk om het toetsenbord en het beeldscherm schoon te maken, ook kun je de buitenkant van je laptop reinigen. Dit doe je gemakkelijk met een vochtig huishouddoekje. Maak het doekje een beetje vochtig met wat water en haal het over de buitenkant van de laptop. Haal er daarna direct een droge en schone doek overheen. 

Stap 5: Zijkanten laptop schoonmaken 

Aan de zijkanten van je laptop zitten niet alleen de USB-poorten, maar ook de ingang voor de oplader en de ventilatiepunten. Je kunt de zijkanten van je laptop het beste schoonmaken met een wattenstaafje. Ook kan een tandenborstel of een tandenstoker goed van pas komen wanneer je de kleinere gaatjes wil bereiken. Met een wattenstaafje kun je het stof goed weghalen en met een tandenborstel of tandenstoker kom je bij het kleinere vuil. Blaas of borstel het vuil weg en je zal zien dat je laptop er weer als nieuw uitziet. 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

tv schoonmaken

Het beeldscherm van de TV schoonmaken? 7 stappen

Het beeldscherm van de TV is een grote magneet voor stof en vette vingers. Daarom is het fijn je beeldscherm af en toe goed schoon te maken in een paar simpele stappen.

Verder lezen
inductieplaat schoonmaken

Hoe kun je het beste je inductie kookplaat schoonmaken?

ALDI deelt tips wat je wel, en vooral niet moet doen bij het schoonmaken van een inductie kookplaat!

Verder lezen
smartphone schoonmaken

Elke dag in je hand? Je smartphone veilig schoonmaken doe je zo

De telefoon die je iedere dag gebruikt moet ook wel eens schoongemaakt worden. Lees hier hoe je je telefoon grondig schoonmaakt, van beeldscherm tot hoesje.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch