1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Lente lammetje knutselen in 5 stappen

Lente lammetje knutselen in 5 stappen

lammetje knutselen

Als je denkt aan de lente, dan denk je niet alleen aan bloemen die weer gaan bloeien en aan warmere temperaturen. Je denkt ook aan de dieren die in het voorjaar geboren worden. Kuikens, kalfjes, konijntjes en wat dacht je van lammetjes? Het is leuk om de lente in huis te halen door wat lente dieren te knutselen, bijvoorbeeld een lammetje! Volg de volgende 5 stappen en je krijgt een prachtig resultaat.

Lammetje knutselen: echte lente dieren 

In Nederland worden de meeste lammetjes in maart en april geboren. Deze periode is dan ook erg druk voor de schapenboeren door het hele land. Lammetjes worden meestal in de lente geboren, omdat ze in dit seizoen een hogere overlevingskans hebben. Er is dan meer voedsel en de temperatuur is beter dan in de herfst of winter. Lammetjes zijn dan ook echte lente dieren! 

lente knutselen

Lammetjes knutselen voor de lente: 5 stappen

Stap 1: Watten als vacht 

Als je aan lammetjes en schapen denkt, dan denk je natuurlijk aan hun zachte vacht. Zo’n zachte vacht kun je zelf maken met watten. Hiervoor kun je losse watten of wattenschijfjes gebruiken. Trek de watten extra uit elkaar, waardoor het een volumineus effect krijgt. Leg de watten daarna even apart. 

Stap 2: Wc-rol als lijf

 Voor het lijf van het lammetje kun je een wc-rol gebruiken. Heb je geen lege wc-rol? Dan kun je ook een lege keukenrol door de helft knippen. Breng daarna lijm aan op de rol. Zit de rol vol met lijm? Plak dan de watten erop. 

Stap 3: Satéstokjes verven 

Satéstokjes zijn ideaal voor de pootjes. Verf ze zwart en laat ze daarna even drogen. Heb je geen zwarte verf in huis? Dan kun je ook een zwarte, eventueel watervaste stift gebruiken. Hiermee creëer je hetzelfde effect. 

Stap 4: Pootjes aanbrengen 

Zijn de pootjes opgedroogd? Dan kun je ze vastmaken. Hiervoor moet je wel secuur te werk gaan. Pak het met watten bekleedde lijfje en kies de plek uit waar je de pootjes doorheen wil prikken. Dit doe je door met een kleine naald een klein gaatje te maken. Steek vervolgens de vier pootjes iets uit elkaar in het lijfje van het lammetje. Vaak blijven de pootjes meteen goed vastzitten. Ben je bang dat het lammetje de pootjes toch gaat verliezen? Dan kun je ze aan de binnenkant van de rol met wat tape extra stevig vastzetten. 

Stap 5: Kop van het lammetje 

In deze laatste stap gaan we aan de slag met de kop van het lammetje. Hiervoor heb je zwart papier nodig. Mocht je dat niet in huis hebben, maak een wit papier dan zwart met eens stift of verf. Knip vervolgens de vorm uit van de kop van een lammetje. Vergeet hierbij de oren niet! Heb je toevallig nog plastic plakoogjes in huis? Plak die dan op de kop. Mocht je die niet hebben kun je met witte verf of witte correctievloeistof de ogen maken, waarna je er met stift of verf weer een zwarte pupil op maakt. Plak de kop vervolgens op het begin van de wc-rol. Zet tussen de oren nog een klein bolletje watten, wat voor een extra schattige uitstraling zorgt. 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

vlinder knutselen

Vlinder knutselen: 4 makkelijke ideeën

Het is weer lente! Wil je graag een vlinder knutselen en ben je daarom op zoek naar inspiratie? Bekijk deze 4 makkelijke ideeën.

Verder lezen
kartonnen dozen

Wat maak jij van jouw overgebleven ALDI kartonnen doos? 7 tips

Wat doe je met overgebleven kartonnen dozen? Voordat je de volgende lading kartonnen dozen bij het oud papier zet, hebben we deze tips voor je.

Verder lezen
kat knutselen

5x knutselen met plastic flessen

Wist je dat je hele leuke dingen kunt maken van lege plastic flessen? In dit artikel lees je 5 tips om te knutselen met flessen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch