1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Knutselen met papier: happertje vouwen om het eten te bepalen

Knutselen met papier: happertje vouwen om het eten te bepalen

knutselen met papier

Een happertje, ook wel bekend als een fortune teller, maak je eenvoudig van papier. Kinderen maken het voornamelijk om voorspellingen te doen en opdrachten uit te voeren. Maar wist je dat je een happertje ook kunt gebruiken om om samen met je kinderen een weekmenu samen te stellen. Hoe doe je dat? Lees gauw verder.

knutselen met papier

Knutselen met papier: hap-happertje

Is je kind fan van knutselen? Ga dan voor dit hap-happertje! Je kunt ze gemakkelijk zelf maken en zijn ideaal om je kinderen te betrekken bij het avondeten. Als je kinderen bijvoorbeeld vaak vragen: "Wat eten we vandaag?" kun je nu antwoorden met: "Pak het hap-happertje maar!". 

happertje vouwen

Happertje vouwen: wat heb je nodig?  

Als je een happertje wil vouwen, dan heb een aantal dingen nodig. Denk hierbij aan:

 • Het handige ALDI hap-happertje template inclusief acht recepten. 

 • Potloden, stiften of kleurpotloden om het papier te versieren

 • Een schaar 

In 9 stappen een happertje vouwen  

Stap 1: Begin met een vierkant vel papier 

Om te beginnen print je het hap-happertje template uit en knip je het overtollige deel van het papier af om een vierkant te maken. Als je graag zelf een happertje wilt maken, kun je een vel papier pakken en bijknippen, zodat je een vel papier hebt van 20x20 cm.  

Stap 2: Vouw het papier diagonaal 

Vouw het vierkante vel papier diagonaal, zodat je een driehoek krijgt. Zorg ervoor dat de hoeken perfect op elkaar aansluiten en dat de vouwlijn netjes is.

Stap 3: Vouw het papier nogmaals diagonaal 

Vouw de driehoek nu nogmaals diagonaal, zodat je een kleinere driehoek krijgt. Zorg ervoor dat de hoeken weer netjes op elkaar aansluiten.

Stap 4: Vouw de hoeken naar het midden 

Vouw de bovenste laag van de hoeken van de driehoek naar het midden van de driehoek. Zorg ervoor dat de puntige hoeken precies op elkaar liggen.

Stap 5: Draai het papier om en herhaal 

Draai het papier om en vouw de hoeken opnieuw naar het midden, zodat je een kleiner vierkant en flappen aan de boven- en onderkant krijgt.

Stap 6: Vouw de flappen naar buiten 

Vouw de flappen aan de boven- en onderkant naar buiten, zodat je een rechthoekige vorm krijgt. Nu kun je je vingers in het happertje steken en deze open en dicht bewegen.

Stap 7: Buitenste laag van het happertje 

Op de buitenkant van het happertje staan vier woorden: wat, eten, we, vandaag. Laat je creativiteit los om de buitenkant verder te versieren of in te kleuren. Als je zelf een happertje hebt gemaakt kun je de woorden ook met kleurrijke stifen of een potloot erop schrijven. 

Stap 8: De getallen op de flappen 

Op elke flap van het happertje staat een getal. Dit zijn de nummers waarmee je later de acht recepten met een handige QR-code terug kunt vinden.

Stap 9: Gebruik het happertje 

Nu is je happertje klaar voor gebruik! Je kunt je vingers in de openingen aan de onder- en bovenkant steken en het openen en sluiten. Kies een nummer, open en sluit het happertje het aantal keren dat op het gekozen flapje staat, en kijk wat voor lekkers je vandaag gaat eten. 

Meer zoals dit:

knutselen met papier

Knutselen met papier: een cadeautje voor de juf of meester zelf maken

Voor de juf of meester is het mooiste cadeau een zelfgemaakt cadeau. Met deze tips ga je aan de slag met papier om lekker te knutselen of een mooie tekening te maken.

Verder lezen
strik maken

Strik maken van papier? Zo doe je dat

Ga je een cadeau inpakken en wil je daarom een strik maken? Dit is helemaal niet moeilijk. Met de volgende tips kom je een heel eind.

Verder lezen
valentijnscadeau knutselen

Valentijnscadeau knutselen: origineel valentijnscadeau voor hem of haar

Een origineel valentijnscadeau maak je natuurlijk zelf! Met deze knutselideeën verras je geliefde met een mooi cadeau voor Valentijnsdag.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch