1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 4x ideeën voor kattenijsjes

4x ideeën voor kattenijsjes

kattenijs

Op warme zomerdagen kan iedereen wel wat verkoeling gebruiken, zo ook jouw kat. Zorg bij warm weer altijd voor schaduwrijke plekken in en om het huis, waar je kat zich terug kan trekken. Ook is het fijn om voor genoeg drinken en een lekkernij te zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kattenijsjes? Deze lekkere ijsjes, speciaal voor katten, zijn heerlijk voor ze en ook nog eens makkelijk te maken. We geven hier wat leuke ideeën!

kattenijs

Mag ik mijn kat kattenijsjes geven?  

Kattenijsjes zijn heerlijk voor jouw kat. Het is dan ook geen enkel probleem om dit aan je kat te geven. Let er wel op dat je alleen kattenijs maakt van voeding die goed is voor je kat. Gebruik daarom zeker geen ijs dat geschikt is voor mensen. Dit is veel te zoet en te zout en kan zelfs gevaarlijk zijn voor je kat. 

Inspiratie kattenijsjes: 4 lekkere ideeën  

1. Kattenijs van tonijn  

Katten vinden tonijn heerlijk. Om hiervan een kattenijsje te maken heb je een portie tonijn nodig. Pureer dit in de blender. Doe er vervolgens wat water bij om er een tonijncrème van te maken. Verdeel de tonijn daarna over een ijsblokjeshouder en stop deze in de vriezer. Laat het daar een nachtje staan. De volgende dag kun je het kattenijsje op een bord leggen en je kat er lekker van laten smikkelen. 

2. Kattenijs van favoriete snack 

Heeft jouw kat een favoriete snack? Dan is het leuk om deze snack te verstoppen in een ijsje. Dit kun je doen in kattenijs van kattenmelk, maar ook bij een kattenijsje van een bepaalde groente of vissoort die je kat lekker vindt. Verdeel hierbij de melk, crème of puree over een ijsblokjeshouder. Zorg dat je aan de bovenkant nog een klein randje overlaat, want de snack moet er nog bij. Duw er vervolgens een kattensnoepje of een brokje in, waarna je de houder in de vriezer kunt zetten. Laat het een halve dag of een nacht hard worden, voordat je het ijsje aan je kat geeft. 

3. Kattenijs van kabeljauw 

Naast tonijn zijn katten ook dol op kabeljauw. Deze vissoort zit vol met vitamines, mineralen, gezonde vetten en eiwitten. Het is dan ook goed om van kabeljauw een kattenijsje te maken. Kook de vis vijf tot acht minuten en laat even afkoelen. Doe de kabeljauw daarna in de blender met wat kattenmelk of water. Meng goed tot het een crème wordt. Verdeel daarna de crème van kabeljauw over de ijsblokjeshouder en vries deze in. Wanneer de ijsjes hard zijn, kun je één of twee blokjes aan je kat geven en kan hij lekker afkoelen.

4. Kattenijs van sperziebonen 

De meeste katten vinden sperziebonen erg lekker. Sperziebonen bevatten veel vezels en weinig calorieën. Het is daarom een gezonde snack voor je kat. Stop een handje sperziebonen in de blender, samen met wat water of kattenmelk. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de puree van sperziebonen daarna over een ijsblokjeshouder. Leg deze houder een nachtje in de vriezer, zodat je de volgende dag de kattenijsjes van sperziebonen aan je kat kan geven. 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

Zelf kattenspeeltjes maken? 5 ideeën

Zelf kattenspeeltjes maken? 5 ideeën

Wil je jouw kat nog eens extra verwennen? En ondertussen jezelf vermaken? Neem dan eens de tijd om zelf kattenspeeltjes te maken. Niet moeilijk, wel leuk!

Verder lezen
kattenbak schoonmaken

De kattenbak schoonmaken in 4 stappen

De kattenbak schoonmaken een vervelend klusje? Niet met deze tips! In dit artikel lees je precies hoe vaak en hoe je de kattenbak het beste schoonmaakt.

Verder lezen
beste kattenvoer

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat?

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat? Voor veel mensen is dat een ingewikkelde zoektocht, en dus helpt ALDI je graag op weg.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch