1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Knutselen met karton: een kattenhuis maken

Knutselen met karton: een kattenhuis maken

kattenhuis maken karton

Als je een kat als huisdier hebt, dan is het wel zo leuk om een kattenhuis te hebben voor jouw zachte vriendje. Hierin kan hij heerlijk slapen en chillen én alles en iedereen in de gaten houden. Wil je zelf een kattenhuis maken? Dat is simpeler dan je denkt en ook nog eens hartstikke leuk. Maak het kattenhuis zó mooi, dat het ook nog eens een echte eyecatcher wordt in je huis! Volg de volgende stappen om een kattenhuis van karton te maken.

Kattenhuis maken van karton 

Iedere kat is dol op een comfortabele plek in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Gelukkig kun je al met een paar benodigdheden, die je vast wel in huis hebt, een leuk kattenhuis van karton maken.

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

kattenhuis maken

Stap 1: Knutselen met karton

Pak een kartonnen doos en plak deze aan de onderkant dicht met sterk plakband of tape. Zet de doos daarna rechtop en snij twee flappen die tegenover elkaar staan af. Kies hiervoor de breedste flappen uit. Snij deze flappen met behulp van een stanleymes of ander scherp mesje af.

Stap 2: Dak maken 

In deze stap ga je het dak maken. De twee overgebleven flappen op de doos snij je in driehoekige punten. Gebruik een meetlint om strakke lijnen te zetten. Snij met een stanleymes aan beide kanten een stuk af, waardoor je twee driehoekige punten krijgt. 

Stap 3: Dak bevestigen

Pak vervolgens een tweede kartonnen doos en snij hier twee gelijke kanten vanaf. Plak deze stukken aan elkaar met tape of stevig plakband. Dit gaat het dak vormen. Om het dak te bevestigen, tape je het dak en de driehoekige punten van de doos aan elkaar vast. Heb je dat gedaan, dan kun je het dak ook nog rondom extra vastmaken met tape. Hierdoor weet je zeker dat het goed vast zit. 

Stap 4: Ramen en deur maken 

Nu je het dak op het kattenhuis hebt bevestigd, is het tijd om een raam te maken voor een beetje lichtinval en een extra gezellige uitstraling. Teken hiervoor met potlood een raam aan beide zijkanten en snij deze uit met een stanleymes. Zijn de ramen gelukt? Dan kun je verdergaan met een deur. Je kunt kiezen uit verschillende vormen, dus snij met een stanleymes een boog of maak een rechthoekige deur – zolang je kat er maar doorheen kan.

Stap 5: Kattenhuis schilderen

Nadat je het dak, de ramen en de deur hebt gemaakt, kun je het huis gaan schilderen. Misschien heb je nog wel een potje met verf in huis? Verf dan alles, behalve het dak, in dezelfde kleur. Heb je meerdere kleuren verf? Dan is het leuk om de deur en de ramen een andere kleur te geven. Je kunt er ook nog wat versiersels op schilderen, maar effen kleuren zijn ook een optie – net wat je eigen smaak is of in je huis past. 

Stap 6: Dak schilderen of versieren

Nu je het huis hebt geschilderd, is het dak aan de beurt. Je kunt het dak in een andere kleur schilderen, maar je kunt ook ander materiaal gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bruin papier of schuurpapier. Mocht je nog een paar vellen schuurpapier hebben, dan kun je deze in de vorm van dakpannen knippen. Bevestig ze vervolgens van onder naar de nok van het dak. Je kunt ze makkelijk opplakken met lijm. Hiermee krijg je een stoere uitstraling. 

Stap 7: Kattenbed 

Nu het huis af is, is het fijn om binnen iets te hebben waardoor je kat het extra fijn krijgt, zoals een kattenbed. Hiervoor heb je een klein kussentje nodig dat precies in het kattenhuis past, plus een stuk stof dat eromheen kan. Heb je nog een oude fleecedeken of een oud kussensloop? Deze kun je dan gebruiken. Knip de stof uit en naai deze vervolgens met een naaimachine rondom vast. Heb je geen naaimachine? Dan kun je het natuurlijk ook gewoon met de hand met naald en draad doen. Leg het kussentje, als het kattenhuis droog is, erin en je kat heeft een heerlijk plekje. 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

verharen kat

Wat kun je doen als je kat in de rui is? 4x tips

Is jouw kat in de rui en zit je huis helemaal onder de haren? Met deze 4 handige tips weet je meteen wat je moet doen als je kat in de rui is!

Verder lezen
kattenbak schoonmaken

De kattenbak schoonmaken in 4 stappen

De kattenbak schoonmaken een vervelend klusje? Niet met deze tips! In dit artikel lees je precies hoe vaak en hoe je de kattenbak het beste schoonmaakt.

Verder lezen
beste kattenvoer

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat?

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat? Voor veel mensen is dat een ingewikkelde zoektocht, en dus helpt ALDI je graag op weg.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch