1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 4 x kaas op de BBQ

4 x kaas op de BBQ

kaas op de bbq

Kaasliefhebbers opgelet: heb jij weleens kaas op de BBQ gemaakt? Doen! Het is namelijk onweerstaanbaar lekker, ontzettend makkelijk om te maken en het past bij zo’n beetje alles. Serveer de BBQ-kaas als borrelhapje of bijgerecht, over groenten, vlees, vis of zelfs als dessert. Van rijpe camembert tot zilte feta: lees hier alles over hoe je 4 verschillende kaassoorten op de BBQ bereidt. 

Kaas op de BBQ 

Kaas op de BBQ is niet zo bekend, terwijl het ongelooflijk lekker is. Het versterkt namelijk zowel de smaak als de structuur van de kaas, waardoor het geheel eigenlijk alleen maar beter wordt. Je kunt de meest uiteenlopende kaassoorten op de BBQ bereiden, maar in dit artikel wordt uitgegaan van 4 bekende soorten: feta, zachte geitenkaas, cheddar en camembert.

 1. Feta 

 2. Zachte geitenkaas

 3. Cheddar

 4. Camembert 

kaas op de bbq

1. Feta

Feta is het bekende witte zilte kaasje, gemaakt van schapenmelk en soms ook geitenmelk. Het is afkomstig uit Griekenland en je vindt het daar dan ook overal terug. Ook in Nederland wordt feta veel gegeten, waarbij de salade de meest bekende bereiding is. Door feta op de BBQ te grillen of te roosteren, krijgt de kaas een meer intense smaak en wordt de binnenkant zachter. Het is een beetje vergelijkbaar met feta uit de oven, zoals bij de wereldberoemde TikTok-pasta met feta. Bestrijk een blok feta met olijfolie en breng eventueel op smaak met gedroogde kruiden. Leg de feta direct op de BBQ-grill of in een ovenschaaltje. Rooster 15-20 minuten. Lekker om te combineren met geroosterde tomaatjes en zalig door salades, pasta, over gegrilde groenten, geroosterde aardappelen, rood vlees, gegrilde kip en nog veel meer.  

2. Zachte geitenkaas 

Ook zachte geitenkaas doet het heel goed op de BBQ. Je kent misschien wel de gegratineerde geitenkaasplakken in een geitenkaassalade, daar kun je het mee vergelijken. Rooster de zachte geitenkaas met een beetje olijfolie en kruiden naar smaak in een ovenbestendig schaaltje. Direct op de BBQ-grill is geen aanrader, daar is de structuur te zacht voor. Rooster gedurende 10-15 minuten en gebruik bij salades, groenten, aardappeltjes, op brood en meer. Ook lekker bij aardbeien met een beetje balsamicoazijn en verse basilicum. 

3. Cheddar 

De smeltkaas der smeltkazen is natuurlijk cheddar. Bekend in de vorm van oranje plakjes voor op de hamburger, maar ook verkrijgbaar in grotere blokken. Die laatste hebben vaak een net iets sterkere smaak en smelten minder snel. Ideaal, omdat je de kaas daardoor ook in z’n geheel of in stukjes kunt roosteren. Leg de cheddar op een ingrediënt naar keuze of in een ovenschaaltje zoals beschreven bij de zachte geitenkaas. De kaas hoeft niet helemaal te smelten, integendeel: als de kaas nog een beetje structuur behoudt, is hij makkelijker te verwerken. Verdeel over een bruschetta met bijvoorbeeld tonijn, een frisse salade, geroosterde tomaten en bittere groenten zoals broccoli of boontjes.   

4. Camembert  

Tot slot de enige kaas in deze lijst die je met verpakking en al op de BBQ kunt leggen: de camembert. Haal het kaasje uit de plasticwikkel en leg terug in het houten doosje. Maak de onder- en zijkant van het doosje nat zodat het geen vlam vat. Kerf de bovenkant eventueel in met een mesje en breng op smaak met ingrediënten als honing, knoflook, rozemarijn, tijm en noten. Rooster 10-15 minuten op een niet al te hete BBQ, het liefst niet boven de vlammen. Serveer vervolgens met stukjes stokbrood, rauwe of gegaarde groenten en wat je maar lekker vindt. 

Meer zoals dit:

barbecue vlees

Bbq checklist: wat heb je nodig voor een bbq?

Wat heb je nodig voor een bbq? Dit vraag je jezelf vast af als je een barbecue gaat organiseren. Check deze handige bbq checklist.

Verder lezen
soorten kaas

Wat is het verschil tussen 20+, 30+, 48+ kaas?

Wat is het verschil tussen 20+ kaas, 30+ kaas en 48+ kaas? In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten kaas en welke je waarvoor gebruikt.

Verder lezen
puntpaprika BBQ

4 x Zoete puntpaprika van de BBQ

Een zoete puntpaprika op de BBQ staat garant voor heel veel smaak. Lees in dit artikel hoe je deze lekkernij klaarmaakt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch