1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hutspot: Zo maak je de lekkerste hutspot variaties
Hutspot: Zo maak je de lekkerste hutspot variaties

hutspot

Hutspot: zo maak je de lekkerste hutspot variaties 

Het is één van de meest gegeten stamppotten in Nederland: de hutspot! Traditioneel met wortel, uien, aardappelpuree en jus. We eten er graag een stukje vlees bij zoals een rookworst, gehaktbal of stoofvlees en natuurlijk een gaatje voor de jus. Dat is echt dubbel genieten. Wil jij deze winter vaker hutspot eten? Ben je op zoek naar variaties op de traditionele hutspot? Lees dan zeker verder, we geven de 2 lekkerste variaties op hutspot, die helemaal niet duur hoeven te zijn. 

Wat is hutspot eigenlijk? 

De hutspot is één van de stamppotten die Nederland rijk is. Hoe dat komt? Nederland is van oudsher een echt aardappelland. Op onze landbouwgrond groeien de aardappels perfect. Een ander voordeel was dat je aardappels lang kon bewaren en waren ze goedkoop en goed verkrijgbaar. We stampten de aardappels met boerenkool, andijvie, zuurkool, spinazie en met wortels en uien. Grappig detail: tegenwoordig zien we stamppot als échte winterkost, maar vroeger werd het vooral in de oogstmaanden gegeten als er hard gewerkt moest worden op het land. 

hutspot

De 2 lekkerste variaties op hutspot

Zoals je al eerder kon lezen, eten we vaak onze hutspot met een stukje vlees, maar wist je dat er ook heel veel leuke vegetarische mogelijkheden zijn tegenwoordig? Of varianten met een beetje pit of een buitenlands smaakje? De hutspot is zo veelzijdig, daar kun je alle kanten mee op. We maakten twee heerlijke recepten, die je kunt klaarmaken aan de hand van een stap voor stap video. Makkelijker kan bijna niet. 

Hutspot met chorizo en paprikapoeder 

In de eerste variatie op hutspot vervangen we het traditionele vlees door eentje met een klein beetje pit. We bakken plakjes chorizo krokant en mengen deze samen met een beetje paprikapoeder door de hutspot. Vergeet de jus van de chorizo niet! De twee smaken van de chorizo en het paprikapoeder pimpen de hutspot op een subtiele manier. We maken de hutspot af met een beetje mosterd en verse peterselie en je hebt een geniale variatie op hutspot die je vaker dan 1 keer gaat klaarmaken. 

Hutspot met bruine bonen, zongedroogde tomaten en pijnboompitten 

Je kunt ook makkelijk vegetarische variaties maken op hutspot. Je kunt dit al doen door één van onze vleesvervangers te kiezen, het aanbod wordt steeds groter, lekkerder en beter. Denk bijvoorbeeld aan een vega schnitzel, burger of balletjes. Je kunt ook vegan gehakt of wokreepjes kort bakken en door jouw hutspot mengen. 

Een andere optie is om het eens helemaal over een andere boeg te gooien. We maakten een vegetarische hutspot met bruine bonen, zongedroogde tomaten en pijnboompitten. We kunnen garanderen, hij is echt makkelijk om te maken en de smaken passen goed bij elkaar. De bruine bonen stamp je grof door de hutspot en de zongedroogde tomaten en pijnboompitten zorgen voor een bite en een crunch.

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

hutspot

Meer zoals dit:

aardappelpuree maken

Hoe maak je de ultieme aardappelpuree?

Aardappelpuree is één van de meest gegeten aardappelgerechten. Lees in dit artikel hoe je de ultieme aardappelpuree maakt.

Meer informatie
gebakken aardappeltjes

Zo maak je de ultieme gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes zijn altijd goed. Uit de pan, airfryer of de oven. Met boter, olie of allebei. Zo maak je de ultieme gebakken aardappeltjes.

Meer informatie
hollandse-keuken

De Hollandse keuken: eten van eigen bodem is het lekkerst

Houd jij ook zo van de Hollandse keuken? Een uitgebreid overzicht mét recepten van toffe en bijzondere Hollandse gerechten.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch