1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Welke groente serveer je bij hertenbiefstuk?

Welke groente serveer je bij hertenbiefstuk?

welke groente bij biefstuk

Het is een favoriet bij velen tijdens het kerstdiner: de hertenbiefstuk. En terecht, want zo'n fijn stukje vlees is perfect als hoofdgerecht. Maar welke groente past er goed bij dit stuk vlees? Je leest het hier.

welke groente bij biefstuk

Welke groente bij hertenbiefstuk? Dit zijn de lekkerste keuzes 

Er is niet één specifieke groente die bij hertenbiefstuk past: er zijn een heleboel lekkere opties die goed passen bij de lichte wildsmaak. Kies in ieder geval voor een groente met een knapperige bite. Dat past lekker bij het malse vlees. Qua smaak kun je kiezen voor een meer zoete groente zoals wortel of juist voor wat meer textuur van bijvoorbeeld witlof. 

Witlof 

Witlof, met zijn licht bittere smaak, voegt een heerlijke crunch toe aan je kerstdiner. Ook kun je er alle kanten mee op. Je kunt het bijvoorbeeld grillen of karamelliseren waardoor het iets zoetiger wordt. Ook is witlof lekker in een salade of aardappelgratin. Omdat de smaak van zichzelf vrij neutraal is, past deze groente feilloos bij de uitgesproken smaak van hertenbiefstuk. 

Haricots verts 

Haricots verts zijn niet voor niets een klassieke groente voor bij het kerstdiner. Ze passen qua kleur natuurlijk goed bij de kerst, maar ook de smaak past bij veel kerstgerechten. Zeker ook bij een lekker stukje hertenbiefstuk. 

Hoe maak je dat? 

Simpel! Dop de boontjes en kook zoals op de verpakking aangegeven staat. Wikkel vervolgens spek om de bonen heen en bak deze nogmaals 3-5 minuten. Omdat haricots verts vaak een lekkere bite hebben, passen ze goed bij een mals stukje vlees en een smaakvolle saus. 

Boerenkool 

Je zou misschien niet direct denken aan boerenkool voor je kerstdiner. Maar waarom niet? Boerenkool is lekker aards, mooi van kleur en de frisse smaak past goed bij de rijke smaak van hertenbiefstuk. Je kunt boerenkool goed rauw eten, even koken of zelfs roerbakken. Door hem te bakken blijft de kleur mooi bewaard, maar is het toch net even iets zachter en lekker warm. 

Wortels 

De zoete smaak van wortels past goed bij een mooi stuk vlees. Zeker als het gaat om de bijzondere smaak van hertenbiefstuk. Je kunt ervoor kiezen om de wortels licht te roosteren in de oven of er een lekkere puree van te maken en daar het vlees op te serveren. Ook niet onbelangrijk: met wortels heb je meteen een mooi kleurrijk feestje op je bord. De oranje kleur staat bovendien heel mooi bij je stukje rosé gebakken hertenbiefstuk.

Van wortels tot haricots verts en boerenkool, deze feestdagen krijgen de groenten in plaats van een bijrol een glansrol bij je hertenbiefstuk. Wil je liever nog meer aandacht voor de groenten? Dan kun je deze groenten natuurlijk ook allemaal als losse bijgerechten serveren in plaats van als garnering bij je hoofdgerecht. 

Meer zoals dit:

Kerst hoofdgerecht met vlees 

18x hoofdgerecht voor het kerstmenu met vlees: simpel en makkelijk

Wil je met kerst een hoofdgerecht met vlees serveren? In dit artikel vind je maar liefst 18 hoofdgerechten voor het kerstmenu met vlees, inclusief recepten.

Verder lezen
vegetarische hoofdgerechten kerst

12 x vegetarische hoofdgerechten voor kerst

Van pasta tot quiche: in dit artikel vind je de lekkerste vegetarische hoofdgerechten voor kerst, inclusief recepten.

Verder lezen
Beef Wellington maken

Beef Wellington met kerst: 4 variaties om zelf te maken

Wil je een Beef Wellington maken voor kerst? Bekijk in dit artikel 4 verschillende Beef Wellington vullingen, inclusief een vega optie en eentje met vis.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch