1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Gluhwein maken? De klassieker én 3 variaties
Gluhwein maken? De klassieker én 3 variaties

gluhwein

Glühwein maken? De klassieker én 3 variaties

Glühwein maken is heel erg makkelijk. Het is eigenlijk warme rode wijn, met allerlei specerijen en smaakmakers, die perfect past bij een winters uitstapje. Je krijgt het van glühwein namelijk lekker warm! Het enige wat je nodig hebt is wijn, fruit en specerijen. In dit artikel, inclusief recept, leggen we stap-voor-stap uit hoe je glühwein maakt en delen we 3 heerlijke variaties op glühwein. 

Glühwein maken: stap-voor-stap recept 

Glühwein maken is heel makkelijk. Hieronder lees je hoe je stap-voor-stap jouw eigen glühwein maakt. Voor dit glühwein recept heb je rode wijn, een kaneelstokje, kruidnagels, laurierblaadjes en een sinaasappel nodig. Daarnaast kun je nog naar smaak een schepje suiker, lepeltje honing of plakjes citroen toevoegen.

 1. Snijd een sinaasappel in 8 partjes. Druk in de schil van elk partje een kruidnagel. 
 2. Giet een fles rode wijn in een steelpannetje.  
 3. Voeg de sinaasappelpartjes met de kruidnagel, een kaneelstokje en twee laurierblaadjes toe aan de wijn.
 4. Verwarm de wijn op laag vuur tot de kruiden hun smaak hebben afgegeven. Voorkom dat de wijn te heet wordt of zelfs gaat koken: dan verdampt de alcohol. 
 5. Zeef eventueel de glühwein en giet in een thermoskan, maar het is ook heel lekker als je de smaken wat langer laat intrekken. Serveer de glühwein in mokken of dubbelwandige waterglazen. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

gluhwein maken

3 lekkere glühwein variaties  

Toe aan wat variatie op de standaard? Probeer één van deze variaties op het klassieke recept.  

 1. Glühwein met zwarte thee
 2. Witte glühwein 
 3. Alcoholvrije glühwein
gluhwein

1. Glühwein met zwarte thee

Glühwein breng je meestal op smaak met specerijen, maar je kunt ook thee gebruiken. Denk aan gewone zwarte thee, maar ook sinaasappel of rooibos. Hang 1 of 2 theezakjes in de pan met rode wijn en laat langzaam verwarmen. Zo geeft de thee rustig zijn smaak af, zonder dat het bitter wordt. Haal de thee uit de pan zodra de wijn de gewenste smaak heeft. Combineer de thee eventueel met plakjes sinaasappel of citroen en een kaneelstokje. 

2. Witte glühwein 

Hoewel de traditionele glühwein rood van kleur is, kun je ook witte glühwein maken. Gebruik hiervoor volle witte wijn gecombineerd met plakjes sinaasappel, citroen en een kaneelstokje. Voeg eventueel een extra scheutje likeur toe met bijvoorbeeld sinaasappelsmaak. Verwarm wederom op laag vuur. 

3. Alcoholvrije glühwein 

Liever een alcoholvrije glühwein? Vervang in dat geval de wijn door alcoholvrije wijn of gebruik bessen- of appelsap. Verwarm de alcoholvrije wijn of het sap met smaakmakers naar keuze. Als je bessensap gebruikt kan het leuk zijn om ter garnering extra bessen toe te voegen.

Op de boodschappenlijst  

Meer zoals dit:

Kerstcocktails en warme drankjes

Kerstcocktails en een warm kerstdrankje om zelf te maken

Kerstcocktail maken? ALDI helpt je aan inspiratie. Niet moeilijk, wél lekker. Met deze 3 kerstdrankjes (ook alcoholvrij) zet je een feestje op tafel.

Verder lezen
rode wijn vlek verwijderen

Rode wijn vlek? Verwijder het gemakkelijk met deze 7 tips

Een rode wijnvlek hoeft niet het einde te betekenen van een kledingstuk of tafelkleed. ALDI deelt 7 tips om een rode wijn vlek te verwijderen.

Verder lezen
wijnpakket cadeau

Maak zelf het leukste cadeau: een wijnpakket cadeau

Een wijnpakket is een mooi cadeau, helemaal als je hem zelf samenstelt. We zetten de beste combinaties op een rij.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch