1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 4 x gezonder snoep voor tijdens Sinterklaas
4 x gezonder snoep voor tijdens Sinterklaas

gezond snoepgoed

4 x ideeën voor gezonder snoep tijdens Sinterklaas 

Gezonder snoep tijdens Sinterklaas klinkt misschien als een utopie, maar het bestaat zeker wel. Er zijn genoeg lekkere opties, van gezond strooigoed voor in de schoen tot gezond snoep voor pakjesavond. Zonder ladingen kleur- en smaakstoffen, maar juist gevuld met goede voedingswaarden en natuurlijke smaken. In onze winkels kun je het ook heel makkelijk voor een goede prijs vinden. Serveer het gezondere snoep in leuke zakjes of schaaltjes, of strooi het rondom de schoen. 

Disclaimer: op deze pagina vind je recepten met producten uit De Schijf van Vijf. 

Gezonde alternatieven Sinterklaas snoepgoed 

Felgekleurde gummybeertjes en pastelgekleurd strooigoed is wat meestal de klok slaat tijdens Sinterklaas. Ook lekker, maar er zijn genoeg gezonde alternatieven voor al het bekende snoepgoed. Denk eens aan gedroogd fruit en (geroosterde) noten, vers fruit met pindakaas of zelfgemaakte powerballs. Het kost iets meer moeite, maar wedden dat je er zelf ook van geniet? 

 1. Gedroogd fruit en geroosterde noten

 2. Fruit met pindakaas

 3. Powerballs

 4. Frozen yogurt bites  

fruit

1. Gedroogd fruit en noten 

De makkelijkste optie voor gezond snoep tijdens Sinterklaas is gedroogd fruit of (on)geroosterde noten. Maak een mix van verschillende fruitsoorten (wel het liefst zonder toegevoegde suiker) en strooi het rondom de schoen. Gek op noten en is je kind er oud genoeg voor? Maak dan een mix van de rauwe, ongezouten noten die je in huis hebt en rooster eventueel in de oven tot ze een kleurtje krijgen. Een combinatie van gedroogd fruit en noten is ook erg lekker, zowel voor jouw kind als voor jezelf. 

2. Vers fruit met pindakaas 

Makkelijk en zó lekker dat het verslavend is: de combinatie van vers fruit, zoals appel of peer, met pindakaas. Het is nog gezond ook! Gebruik het liefst 100% pindakaas, gemaakt van alleen maar pinda’s. Snijd partjes peer, appel, banaan of ander fruit dat je in huis hebt. Besmeer het fruit met een lepeltje pindakaas of dip ze in een schaaltje pindakaas. Ook lekker met plakjes rauwe komkommer. 

tip

Fruit met pindakaas is ook voor volwassenen een heerlijk tussendoortje. Zorg dat je 100% pindakaas gebruikt, zodat je geen onnodige toegevoegde suikers binnenkrijgt. 

tip

3. Powerballs 

Iets meer moeite, maar dat proef je meteen. Powerballs zijn balletjes gemaakt van onder andere dadels of gedroogde vijgen, zaden, noten en soms nog kokos, pindakaas of cacao. Je maakt ze heel gemakkelijk zelf door dadels zonder pit of vijgen met een keukenmachine fijn te hakken. Meng er vervolgens rauwe, ongezouten noten door, zaden en eventueel nog een lepeltje pindakaas. Mix in de keukenmachine en maak vervolgens balletjes ter grootte van een walnoot in de schil. Rol ze eventueel door cacaopoeder of kokosrasp en bewaar de balletjes afgedekt in de koelkast. Ook leuk: maak er balletjes ter grootte van een olijf van en serveer ze in een schaaltje. Iedereen zal ervan genieten. 

4. Frozen yogurt bites  

Tot slot nog een laatste vorm van verantwoord snoepgoed: frozen yogurt bites! Makkelijk om te maken en ook heel leuk om met kinderen te doen. Gebruik vers of gedroogd fruit en andere ingrediënten zoals rauwe, ongezouten noten en zaden die je nog in huis hebt. Snijd of breek de plaat met bevroren yoghurt in grove stukken en bewaar in de vriezer tot gebruik. Let wel op: deze bites lenen zich niet om als strooigoed te gebruiken in verband met het smelten van de yoghurt. Serveer ze gerust als toetje of lekkere snack tijdens pakjesavond. 

Meer zoals dit:

Surprise Sinterklaas

Sinterklaas surprise maken: 3 originele ideeën

Het is weer tijd om de handen uit de mouwen te steken en dit jaar de mooiste surprise in elkaar te knutselen. Met deze surprises stel je Surprise Piet niet teleur!

Verder lezen
Stoomboot Sinterklaas

Stoomboot knutselen: zo maak je zelf de stoomboot van Sinterklaas

Surprisetijd! Steek de creatieve handen uit de mouwen om de mooiste stoomboot voor Sinterklaas te knutselen. Welke is jouw favoriet?

Verder lezen
Sinterklaas kleurplaat

Een kleurplaat en 5 andere cadeaus voor Sinterklaas & Ozosnel

Wil jij je schoen zetten voor Sinterklaas? Wat geef je de Sint en Ozosnel dan eigenlijk? Hier vind je 6 cadeautips, inclusief een kleurplaat voor Sinterklaas.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch