1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Ei pocheren? Zo doe je dat heel makkelijk

Ei pocheren? Zo doe je dat heel makkelijk

ei pocheren

Eggs benedict, witte asperges met botersaus, avocado toast, Turkse eieren en nog veel meer gerechten worden verrijkt met een gepocheerd ei. Helaas kan een ei pocheren soms nog best lastig zijn, zeker als je het voor het eerst doet. Gelukkig zijn er verschillende manieren, tips en tricks waardoor iedereen een ei kan pocheren. In dit artikel lees je over drie verschillende manieren om een ei te pocheren. 

ei pocheren

Makkelijk een ei pocheren: 3 verschillende manieren 

Dat een ei pocheren niet altijd moeilijk hoeft te zijn, bewijzen deze drie manieren. Zo kun je gebruik maken van de magnetron en is een ei pocheren in vershoudfolie al helemaal appeltje eitje. Je kunt het daarnaast natuurlijk ook gewoon op de klassieke wijze doen, met een scheutje azijn in kokend water. Leuk om te oefenen en het staat ook nog eens indrukwekkend. 

 1. Klassieke methode

 2. In de magnetron 

 3. In vershoudfolie in de pan 

1. Klassieke methode 

De klassieke manier voor een ei pocheren gaat als volgt. Breng een kleine pan met water aan de kook en breek een kakelvers ei in een klein schaaltje. Het is ontzettend belangrijk dat je eieren zo vers mogelijk zijn, daardoor wordt de kans op succes alleen maar groter. Voeg een theelepel azijn toe aan de pan met water en draai het vuur iets lager. Het water mag net niet koken. 

Maak met een lepel in het midden van het water een draaikolkje en laat hierin voorzichtig het ei zakken. Draai nu met de lepel in het water om het ei heen, zodat de snelheid en vaart van het water het eiwit zo goed mogelijk bij elkaar houdt. Afhankelijk van de grootte van het ei haal je 'm na 3 tot 4 minuten voorzichtig uit het water. Laat eventueel kort uitlekken op keukenpapier en serveer bij een gerecht naar keuze. 

2. In de magnetron  

Een stuk makkelijker is een ei pocheren in de magnetron. Vul een klein schaaltje met ongeveer 125 ml water en een heel klein scheutje azijn. Breek hierboven het ei en zorg dat het ei onder water staat. Voeg indien nodig extra water toe. Bedek met een schoteltje of bordje en zet het schaaltje één minuut op de hoogste stand in de magnetron. Haal het schaaltje voorzichtig eruit, neem het schoteltje weg en pak het ei met een lepel of klein zeefje. Je hebt als het goed is nu een gepocheerd ei met een lopende dooier. Is de dooier gestold? Probeer het dan opnieuw, maar dan 5 tot 10 seconden korter. Hoe lang je in totaal nodig hebt is afhankelijk van de grootte en versheid van het ei. 

3. In vershoudfolie in de pan  

Misschien wel de makkelijkste manier van een ei pocheren is met vershoudfolie. Hoewel de magnetron ook supermakkelijk en vooral snel werkt, heb je met vershoudfolie meer controle omdat je het ei tussendoor kunt testen. Leg hiervoor een stuk vershoudfolie in een schaaltje, bestrijk met olie en breek hierboven het ei. Pak alle punten van de folie bij elkaar en draai het bij elkaar tot een strak pakketje. 

Probeer zo min mogelijk lucht in het pakketje te laten zitten. Laat het pakketje zakken in een pan met water dat net niet kookt. Pocheer in 4 tot 6 minuten, afhankelijk van de grootte en versheid van het ei. Controleer na 4 minuten of het eiwit al stevig is en bepaal op basis daarvan of je het ei nog langer moet laten garen. Haal het pakketje uit het water en knip de bovenkant los.

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

pulled chicken maken

Meer zoals dit:

 ei pellen

Gekookt ei makkelijk pellen in enkele seconden (met video!)

Een ei pellen gedoe? Nu niet meer. Met deze tips pel je makkelijk en snel een gekookt ei! Hier lees je er alles over.

Verder lezen
Valentijns ontbijt

Valentijnsontbijt: een hartje van je gekookte ei maken

Maak van je gekookte ei een mooie hartjesvorm. Hét perfecte gekookte ei voor een Valentijns ontbijt. In dit artikel lees je hoe je dit makkelijk maakt.

Verder lezen
zelf plantenvoeding maken

Eitje gekookt? Gebruik het water als plantenvoeding!

Eitje gekookt? Gooi het water niet klakkeloos door de gootsteen. Je maakt de planten er een stuk blijer mee dan de pijpleidingen!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch