1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Duurzaamheid bij ALDI: van eigen land tot On the way to PlanetProof

Duurzaamheid bij ALDI: van eigen land tot On the way to PlanetProof

duurzaamheid

Duurzaamheid staat ook bij ALDI hoog in het vaandel. Zo worden steeds meer producten duurzaam geproduceerd, wat inhoudt dat het een betere keuze is voor natuur, klimaat en dier. Hoe je die duurzame producten zelf kunt herkennen, maar ook wat duurzaamheid bij ALDI precies inhoudt en hoe je zelf nog een extra steentje kunt bijdragen lees je in dit artikel. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

Duurzaamheid

Duurzaamheid bij ALDI: van eigen land tot On the way to PlanetProof 

Er zijn tal van opties, mogelijkheden en keurmerken als het draait om verduurzaming. ALDI kiest samen met de teler voor het topkeurmerk ‘On The Way to PlanetProof’. Bij ALDI staat de versheid en kwaliteit van het fruit voorop. De aardbeien worden in Nederland geplukt, geproefd en in de juiste verpakking gelegd. Vervolgens worden ze direct vanaf de teler naar onze distributiecentra gereden, zodat ze binnen een dag bij jou in de winkel liggen. De route die het fruit moet afleggen is kort, waardoor je aardbei dus ook lekker vers is. Wist je dat onze Nederlandse aardbeien uit de Betuwe komen? 

van eigen bodem

Wat is PlanetProof?

Wie regelmatig bij ALDI boodschappen doet is het blauw- of zwartgekleurde logo van On the Way to PlanetProof vast al eens opgevallen. On The Way to PlanetProof is een onafhankelijk keurmerk dat bewijst dat een product duurzamer is geproduceerd. Daardoor is het een betere keuze voor de natuur en het klimaat. Met het keurmerk werken in dit geval onze telers aan schonere lucht, vruchtbare bodem en goede waterkwaliteit. Ze besteden aandacht aan meer natuur op het landbouwbedrijf, gescheiden afval verwerken en recyclen. En goed nieuws: alle groenten en fruit uit Nederland in het ALDI-schap dragen standaard het PlanetProof logo.

Favoriete PlanetProof producten bij ALDI

Frambozen van ALDI
125 g.
Frambozen
Frambozen
Gouda 48+ kaas jong van ALDI
Planet proof
3.99 2.89
450 g
MOLENLAND Gouda 48+ kaas jong
Gouda 48+ kaas jong
Groene asperges van ALDI
Huismerkproduct van het jaar logo
350 g
Groene asperges
Groene asperges
Magere vruchtenyoghurt perzik van ALDI
planet proof
1.69 1.25
1 l l = 1.69
milsani Magere vruchtenyoghurt perzik
Magere vruchtenyoghurt perzik
Cocktailtomaten van ALDI
500 g
Cocktailtomaten
Cocktailtomaten
Kastanjechampignons van ALDI
Planet icoon
250 g
Kastanjechampignons
Kastanjechampignons
Vastkokende aardappelen van ALDI
Huismerkproduct van het jaar logo
1-kg
Vastkokende aardappelen
Vastkokende aardappelen
Perssinaasappelen van ALDI
2 kg.
Perssinaasappelen
Perssinaasappelen

Zo kook je zelf duurzaam en planetproof 

On The Way to PlanetProof is een handig keurmerk dat je helpt duurzamere keuzes te maken in de supermarkt. Daarnaast zijn er genoeg andere manieren om zelf duurzamer te leven. Zeker op het gebied van boodschappen doen en koken zijn er veel dingen waar je op kunt letten die een steentje bijdragen aan de wereld. Denk aan meer biologische producten kopen, maar ook seizoensgebonden eten en letten op de herkomst van een product:

 • Kook met al je restjes: verspilling van eten kost geld en heeft een grote milieuimpact.

 • Koop lokaal: hoe dichter bij huis een product is geproduceerd, hoe korter de keten en (over het algemeen) des te duurzamer het product. Wist je dat ALDI volop Nederlands product in het assortiment heeft? Denk hierbij aan het overgrote deel van onze verse zuivel, kip, kaas, eieren, brood en vleeswaren, groente en fruit, maar ook planten.

 • Eet met het seizoen: eet waar mogelijk groenten en fruit uit het seizoen, zodat zo min mogelijk hoeft te worden geïmporteerd. Vaak zijn seizoensproducten ook nog lager geprijsd, dus win-win.  

 • Gebruik zo min mogelijk ‘single use plastic’: zorg bijvoorbeeld dat je altijd een boodschappentas of herbruikbar zakje meeneemt of leg losse groenten en fruit zo veel mogelijk los in de tas. 

 • Let op andere keurmerken: naast het On the way to PlanetProof logo zegt bijvoorbeeld het Beter Leven-keurmerk iets over hoe goed het product is dierenwelzijn. 

 • Ga vaker voor vega of plantaardig: elke verandering, hoe klein ook, maakt al verschil. Doe bijvoorbeeld mee met Meatless Monday, de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel en eet ten minste een dag per week geen vlees. 

Meer zoals dit:

aardappel ovenschotel

Van ovenschotel tot soep: 3 x aardappel toevoegen voor extra volume

Van ovenschotel tot salade: met deze tips maak je de lekkerste gerechten extra vullend met behulp van de aardappel. Goedkoop, makkelijk en voedzaam

Verder lezen
rode wijn

Rode wijn: dit moet je weten

Drink je graag rode wijn? In dit artikel lees je alles over rode wijn. Van een goede rode wijn tot het bewaren van rode wijn – en alles daar tussenin.

Verder lezen
best getest

Best Getest: 4 x recepten met Best Geteste Producten

Bij ALDI staat hoge kwaliteit voor de laagst mogelijke prijs centraal. Bekijk hier 4 recepten met producten die best getest zijn.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch