1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Bbq checklist: wat heb je nodig voor een bbq?

Bbq checklist: wat heb je nodig voor een bbq?

barbecue vlees

Bij lekker weer is het tijd om de kolen weer tevoorschijn te halen en een gezellige bbq te organiseren. Heerlijk eten en goed gezelschap: hoe gezellig is dat? Maar wat heb je allemaal nodig voor een bbq? En wil je alleen vlees of ook groenten en bijgerechten maken? Bekijk de handige bbq checklist hieronder. 

Wat heb je nodig voor een bbq?  

Bbq met vlees

Altijd een goed idee, een stukje vlees van de bbq. Maar welk vlees kun je allemaal op de grill leggen? Nou, genoeg! Denk aan hamburgers, spareribs, worsten, saté, speklappen, karbonade, biefstuk en shaslicks. Deze vleessoorten hoeven relatief maar kort te garen en je hebt er, behalve af en toe omdraaien, weinig omkijken naar.

Bbq met vis 

Zin in vis? Ook dat smaakt heerlijk op de bbq. Zo kun je zalmpakketjes met daarin verse kruiden en citroen op de bbq leggen. Liever zalm op de huid grillen? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Nog een aanrader: gamba's met kruiden. En ook tonijn of kabeljauw kun je goed grillen – en zal zeker in de smaak vallen bij je gasten. 

bbq gerei

Bbq met groenten 

Niet alleen vlees en vis zijn ideaal voor op de bbq, ook groenten smaken heerlijk! Maak bijvoorbeeld groene asperges, courgette, aubergine of paprika – en besprenkel het met wat olijfolie, peper en zout. Ook altijd een succes tijdens een bbq: maiskolven. Smeer ze voor het grillen even in met wat room- of kruidenboter en doe er een snufje zout op. Na tien minuten op de grill is het smullen geblazen. 

Vega of vegan producten voor op de bbq

Niet iedereen houdt van vlees of vis op de bbq, maar er zijn tegenwoordig gelukkig genoeg vega of vegan producten verkrijgbaar – zodat een bbq ook voor vegetariërs of vegans een feestje wordt. Denk aan vegan burgers of schnitzels, een vegetarische kaasschnitzel, vegan groenteburgers en oosterse schijven of een vegan kipburger. De keuze is reuze! 

Bbq bijgerechten

Als mensen aan een bbq denken, dan denken ze vaak direct aan stokbrood en kruidenboter. Deze twee producten zijn dan ook onmisbaar. Ook een lekkere frisse gemengde salade is heerlijk voor de nodige afwisseling – doe er wat tomaat en komkommer in en je komt al een heel eind. Liever een kant-en-klare salade? Dan kun je altijd voor een rundvleessalade, zalmsalade of rauwkostsalade gaan. Daarnaast zijn sauzen als knoflooksaus en whiskysaus ook altijd populair tijdens een bbq.

Bbq gerei

Als je gaat bbq’en, dan kan dat niet zonder goed bbq gerei. Maar welk gerei heb je precies nodig als je een bbq organiseert? Het is handig om tenminste één tang te hebben. Ook is een spatel goed om in de buurt te hebben. Wil je saté of shaslick maken? Dan kun je het vlees op spiesjes rijgen. Met een speciale bbq-kwast kun je vlees of vis invetten met boter of olie. Wil je de bbq tussendoor of naderhand schoonmaken, dan kan een borstel met schraper ook erg handig zijn. Vaak is dit bbq gerei in sets verkrijgbaar, waardoor je alles in één keer kunt inslaan. 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

puntpaprika BBQ

4 x Zoete puntpaprika van de BBQ

Een zoete puntpaprika op de BBQ staat garant voor heel veel smaak. Lees in dit artikel hoe je deze lekkernij klaarmaakt.

Meer informatie
vakantie in eigen land

Zo vier je vakantie in de tuin

Je hoeft helemaal niet naar verre oorden af te reizen om op vakantie te gaan. Met deze tips vier je vakantie in de tuin.

Meer informatie
goedkoop tuinfeest

Goedkoop tuinfeestje organiseren? Maak het simpel met deze stappen

Goedkoop een tuinfeestje organiseren? Met deze tips organiseer je thuis een goedkoop tuinfeest.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch