1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zo organiseer je een winterbarbecue
Zo organiseer je een winterbarbecue

winterbarbecue

Zo organiseer je een winterbarbecue

In de winter een barbecue organiseren? Natuurlijk wel! Alles dat op een barbecue is klaargemaakt smaakt lekker en is warm. Alle reden dus om ook in de winter de barbecue aan te steken. Je moet alleen goed rekening houden met het weer. Dat is echter niet anders in de zomer! Met de juiste tips en recepten organiseer je de leukste winterbarbecue waar je jouw gasten mee verrast bij jou in de tuin of op het terras. 

Een winterbarbecue organiseren  

Een barbecue organiseren in de winter gaat iets anders dan in de zomer. Het weer is namelijk helemaal anders en dat betekent dat je rekening moet houden met de plek van de barbecue en de gerechten die je klaarmaakt. 

1. Bereid je voor op het weer 

Een winterbarbecue vindt hopelijk plaats in een prachtig besneeuwde tuin, maar mochten de weergoden je nu iets minder goedgezind zijn, dan kun je maar beter goede maatregelen treffen. Zorg daarom eerst voor een beschutte plek, het liefst uit de wind en dichtbij de garage of de achterdeur, zodat de chef barbecue geen bevroren tenen krijgt. Pas wel op dat de wind de rook van de barbecue niet direct naar binnen blaast en dat er geen brandgevaar is voor het afdak.

Instrueer ook de gasten om zich warm aan te kleden en zorg eventueel voor fleece-dekentjes die ze om zich heen kunnen wikkelen. Als verrassing heet je iedereen welkom met een glaasje glühwein. Daar warmen de gasten zeker van op!

2. Neem de tijd om de barbecue aan te steken 

De kou kan roet in het eten gooien wanneer de barbecue niet aangaat of extra tijd nodig heeft om op te warmen. Bereid je daarom goed voor en steek de barbecue op tijd aan. Zo’n 45 tot 60 minuten van tevoren is genoeg. Schraap sneeuw en ijs van de buitenkant van de barbecue af, zodat deze niet nóg kouder is en meer tijd nodig heeft om op te warmen. Zorg ook voor extra kolen en aanmaakblokjes, zodat je altijd genoeg brandstof in huis hebt om de barbecue warm te houden. 

tip

Is het donker wanneer je gaat barbecueën? Zorg dan voor een hoofdzaklamp zodat je je handen vrijhoudt!

tip
winterbarbecue

De lekkerste winterbarbecue-recepten

Wanneer je in de winter gaat barbecueën, is het belangrijk jouw barbecue-recepten aan te passen aan de omstandigheden. Het duurt iets langer voordat het eten klaar is en daarom kan je maar beter op safe spelen. Ook kun je beter de gasten – letterlijk – beter niet te lang in de kou laten staan. 

3. Kies voor simpele gerechten

De winter is niet de tijd om de meest spectaculaire gerechten op de barbecue klaar te maken. Iedereen staat uiteraard buiten en daarom kun maar beter voor makkelijk te verwarmen gerechten kiezen. Barbecue-klassiekers zoals burgers en hotdogs zijn daarvoor ideaal. Of probeer eens een winters vispakketje, waarbij je de vis in kleine stukjes snijdt. Een andere favoriet zijn gegrilde groente, waarbij we in de winter graag voor seizoengroenten kiezen, zoals pastinaak en knolselderij. Snijd ze in dunne plakken en ze zijn lekker snel klaar. 

tip

Maak je graag gepofte aardappels op de barbecue? Bereid deze dan alvast voor in oven, dan hoef je ze op de barbecue alleen nog maar op te warmen. 

tip

Meer zoals dit:

sneeuwpop maken

Een sneeuwpop maken: 3 tips en een bijzondere variatie

Een sneeuwpop maken moeilijk? Niet met deze tips! Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, bouw jij een mooie sneeuwpop.

Meer informatie
winterbarbecue

Winterbarbecue: de 22 lekkerste recepten

Een winterbarbecue is minstens net zo leuk als een zomerbarbecue. Op zoek naar culinaire inspiratie? Bekijk dit artikel met lekkere winterse barbecue-recepten!

Meer informatie
houtskool bbq aansteken

Houtskool BBQ aansteken? 6 Stappen

Er gaat niets boven een ouderwetse houtskool BBQ. Maar hoe steek je een houtskool BBQ eigenlijk aan? Dat doe je in deze 6 stappen.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch