1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Zo organiseer je een budget barbecue
Zo organiseer je een budget barbecue

budget bbq

Hoe organiseer je een budget barbecue? 

Wil je een low budget barbecue organiseren? In dit artikel vind je de lekkerste budget barbecue recepten en tips om te besparen. Van vlees tot vis en vegetarische gerechten: zo organiseer je een low budget barbecue! 

4 Tips voor een budget barbecue

 1. Vaker vega
 2. Minder verschillende producten
 3. Kruiden & specerijen
 4. Aanbiedingen

1. Vaker vega 

Een makkelijke manier om te besparen is door vaker vegetarisch te koken. Groenten, kaas en vleesvervangers zijn nu eenmaal vaak goedkoper dan een stukje vlees of vis. Dat betekent natuurlijk niet dat je vis en vlees in de ban moet doen, het kan echter wel een budgetvriendelijke optie zijn. Liever niet 100% vegetarisch barbecueën? Vervang dan een deel van het vlees of de vis door groenten, bijvoorbeeld aan een spiesje of op een burger. 
 

2. Minder verschillende gerechten

Een barbecue is zalig met schalen vol groenten, sausjes, vlees, vis en salades, maar het wordt ook gelijk een stuk duurder als je veel verschillende gerechten maakt. Kies je voor bijvoorbeeld een hoofdgerecht met een of twee sides, dan bespaar je al snel op de kosten. Denk aan een paar heerlijke worstjes, met daarbij gepofte aardappelen en gegrilde maïskolven. Of wat dacht je van mooie kabeljauwfilets in yoghurtmarinade met een frisse salade voor erbij? 

bbq

3. Kruiden & specerijen  

Als je gaat barbecueën ben je al snel geneigd kant-en-klaar gemarineerde producten te kopen. Hartstikke lekker, maar het is vaak wel iets duurder. Kruid je het vlees, de groenten en andere gerechten zelf met verschillende kruiden & specerijen? Dan scheelt het in de prijs. Ook helpt het als je gebruik maakt van smaakmakers die je al in huis hebt of kunt combineren voor verschillende gerechten. 

4. Aanbiedingen

Tot slot: kijk naar de aanbiedingen en koop eventueel al een stuk eerder producten voor in de vriezer. Zo heb je altijd extra goed geprijsde producten op voorraad en daarbij helpt het bij de creativiteit. Maak er bijvoorbeeld een spel van door met zoveel mogelijk ingrediënten die op dat moment in de aanbieding zijn een gerecht te bedenken. Zo kom je misschien wel op nieuwe combinaties waar je anders nooit aan had gedacht. En dat voor een lage prijs! 

Meer zoals dit:

BBQ-organiseren

Een BBQ organiseren? Volg dan deze 5 makkelijke stappen

Wil je een BBQ organiseren? Lees snel verder voor een makkelijk stappenplan voor een heerlijke BBQ, die helemaal niet veel hoeft te kosten.

Meer informatie
bbq dip

Lekkere BBQ dips en kruidenboters om zelf te maken

De BBQ staat aan, het vlees ligt te sudderen, de salades staan klaar. Vergeet de dipjes niet! ALDI heeft de favoriete BBQ dips op een rijtje gezet.

Meer informatie
Vegetarische recepten voor de BBQ

8 vegetarische recepten voor de BBQ

Op zoek naar vegetarische recepten voor de BBQ? Zoek dan niet verder! We hebben een aantal simpele en lekkere recepten op een rijtje gezet.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch