1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Besteklade schoonmaken en indelen: handige tips

Besteklade schoonmaken en indelen: handige tips

besteklade

De besteklade wordt iedere dag meermaals gebruikt. Door dit intensieve gebruik is het een verzamelplaats voor stof, kruimels en ander vuil. Op een gegeven moment kan het zelfs zover komen, dat je schone bestek weer vies wordt. Wil je jouw besteklade schoonmaken en ben je benieuwd hoe je dit kunt aanpakken én wat een handige indeling van de besteklade is? Lees hieronder dan de handige tips. 

besteklade

Besteklade schoonmaken doe je zo

Stap 1: Besteklade leegmaken 

Haal de bestekbak helemaal leeg en leg het bestek apart. Leg de messen alvast bij de messen, de vorken bij de vorken en de lepels bij de lepels. Als je dit direct doet dan gaat het inruimen van de besteklade op een later moment sneller. Haal na het leeghalen van de besteklade ook het vuil eruit. Dit kun je gemakkelijk doen met een stofzuiger. 

Stap 2: Sopje maken  

Vul een emmer of teiltje met warm water. Voeg wat afwasmiddel toe aan het warme water en roer het met je hand of met een spatel goed door. Doe een schuursponsje en een huishouddoekje in het sopje.

Stap 3: Besteklade schrobben 

Daarna is het tijd om met het schuursponsje de besteklade aan de slag te gaan. Schrob het plak en vuil weg en haal er daarna een huishouddoekje met sop overheen. Als laatste haal je een doekje zonder sop door de besteklade. 

Stap 4: Reinigen met schoonmaakazijn  

Breng wat schoonmaakazijn aan op een droge en schone doek en maak hiermee de besteklade extra schoon. Schoonmaakazijn zorgt ervoor dat de laatste vieze geurtjes en overgebleven vuil weggaan. Wrijf de lade daarna droog met keukenpapier of een droge theedoek. 

Handige besteklade indeling 

Wanneer je de besteklade in de keuken opnieuw wil gaan inrichten, dan kun je rekening houden met een aantal dingen. Ten eerste verschillen besteklades vaak van formaat. Heb je een grote of een kleinere besteklade in jouw keuken? En past alles wat je erin wil hebben er ook daadwerkelijk in? Hieronder lees je wat een handige indeling bij een besteklade van een standaard formaat is.

Indeling gewoon bestek 

In de drie gelijke vakken kun je de vorken, messen en lepels plaatsen. Plaats ze in die volgorde, want dat is dezelfde volgorde als aan tafel. Dit is niet alleen makkelijk om te onthouden, ook kun je het bestek eruit pakken en direct in die volgorde op tafel leggen. Heb je kleine taartvorkjes en kleine lepels? Plaats die dan in een kleiner vakje boven of naast de vorken, messen en lepels. Heb je twee kleinere vakjes? Dan kun je de taartvorkjes en kleine lepels zelfs apart leggen. 

Indeling werkbestek  

Onder werkbestek verstaan we de grotere snijmessen, aardappelsnijmesjes, vleesvorken, juslepels, scharen en ander bestek dat je gebruikt tijdens het koken. Dit bestek is vaak groter en kun je makkelijk plaatsen in de grotere vakken aan één of allebei de kanten in de besteklade. Vaak passen er ook nog één of meerdere spatels bij. Heb je hier geen plaats meer voor? Dan kun je die in een andere keukenlade leggen of op het keukenblad in een houder zetten. Dit geeft ook direct een leuke sfeer in de keuken. 

Op het boodschappenlijstje  

Meer zoals dit:

huis opruimen

Japanse opruimmethode: je huis opruimen in 3 stappen

Een hekel aan opruimen? Met de Japanse opruimmethode van Marie Kondo komt daar snel een eind aan. In drie fases wordt het huis opruimen een feestje.

Verder lezen
schoonmaakschema

Schoonmaakschema: zo krijg je het hele huis aan het schoonmaken

Een schoonmaakschema helpt om orde in de chaos te brengen, want schoonmaken kan soms best een overweldigende klus zijn. Hierbij een aantal tips!

Verder lezen
airfryer schoonmaken

Een airfryer schoonmaken doe je zo: 4 stappen (met video!)

Jouw airfryer moet je regelmatig schoonmaken zodat hij optimaal voor je kan blijven bakken, grillen en roosteren. Dat doe je in 4 stappen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch