1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Ananas snijden: hoe snijd je een ananas?

Ananas snijden: hoe snijd je een ananas?

Ananas snijden

Op vakantie in Costa Rica, Thailand en de Filipijnen zie je ze overal: straatverkopers die op elke hoek van de straat rijpe ananas snijden en verkopen. Verser wordt het bijna niet. Gelukkig kun je in Nederland ook terecht voor de lekkere zoete vrucht en is een ananas snijden zo gedaan. Hoe? Dat lees je in dit artikel, inclusief tips om te controleren of een ananas rijp is en hoe je de gesneden ananas het beste kunt bewaren. 

Zo controleer je of een ananas rijp is 

Voor je de ananas gaat snijden moet je weten of hij rijp is. Hoe je dat controleert? Trek aan één van de binnenste bladeren van de kroon van de ananas, zonder dat je de ananas met je andere hand vasthoudt. Trek je het blad los? Dan is de ananas rijp en klaar voor gebruik. Gaat de ananas mee omhoog en laat het blad niet los? Dan kun je hem beter nog een dag laten staan. Leg er eventueel een banaan naast om de ananas net iets sneller te laten rijpen.

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

Ananas snijden

Ananas snijden 

 • Rijpe ananas gevonden? Dan is het tijd voor het ananas snijden. Een ananas heeft geen pit, maar wel een harde, niet-eetbare kern. Hier wil je zoveel mogelijk omheen snijden, terwijl er tegelijkertijd zo min mogelijk zacht vruchtvlees verloren gaat. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de schil die je eerst wil verwijderen. Gebruik voor het schillen en snijden een koksmes of broodmes, daar kun je de meeste kracht mee zetten. 
 • Leg de ongeschilde ananas op de zijkant op een plank en snij de kroon eraf. Snij ook de onderkant weg, zodat de ananas alleen nog aan de zijkanten schil heeft. Zet de ananas nu op een van de twee snijvlakken en zet je mes ongeveer een centimeter vanaf de schil naar binnen. Laat het mes in een vloeiende beweging naar beneden gaan zodat je een stuk schil lossnijdt. Probeer als het kan de vorm van de ananas te volgen, zodat het stuk dat je wegsnijdt ongeveer één centimeter dik blijft. Herhaal dit met de rest van de schil door steeds de ananas iets bij te draaien. Snijd eventuele bruine stukjes en puntjes met een klein mesje weg.  
 • Laat de ananas op de onderkant staan en kijk van boven naar beneden naar de ananas. Als het goed is, zie je de harde kern door een licht verschil in structuur. Zet het koks- of broodmes op de bovenkant precies in het midden en beweeg het mes in een vloeiende beweging naar beneden. Nu is de ananas doormidden. Draai de ananas negentig graden en snijdt de ananas nog een keer door. Nu heb je vier kwarten ananas. Snij de harde kern weg en snij het vruchtvlees in stukken. 

Zo bewaar je een ananas 

Gesneden ananas kun je gemiddeld nog drie tot vier dagen bewaren, afhankelijk van hoe rijp de ananas is. Bewaar in stukjes gesneden ananas in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast. Mocht je bang zijn de ananas niet binnen een paar dagen te gebruiken, dan kun je de stukjes ook in een plastic zakje invriezen. Een gehalveerde of in parten gesneden ananas wikkel je in plasticfolie en bewaar je ook in de koelkast. Leg de ingepakte parten eventueel op een bordje om lekken in de koelkast te voorkomen.

Recepten met ananas 

Rijpe ananas is ontzettend lekker en verfrissend. Het is de perfecte snack op een zomerse dag, maar ook zalig als dessert. Gewoon zo of met een beetje limoenrasp, of kort gegrild in een grillpan of op de barbecue. Vind je het leuk om er een gerecht mee te maken? Bekijk dan onderstaande recepten met ananas, waaronder een zalig zomers toetje met gegrilde ananas en natuurlijk een variant op de pizza Hawaï.  

Ananas snijden

Meer zoals dit:

paprika snijden

Paprika snijden met déze handige truc

Paprika snijden is niet moeilijk, maar met déze handige truc gaat het altijd goed én supernetjes. Lees hier meer.

Verder lezen
biefstuk snijden

Biefstuk snijden doe je zo

Biefstuk snijden doe je zo! Tegen de draad in of juist met de draad mee? Lees in dit artikel hoe je biefstuk snijdt.

Verder lezen
aubergine

Stap voor stap aubergine snijden (met video!)

Hoe snijd je een aubergine? In een paar stappen leggen we uit hoe je de aubergine kan snijden, bakken, grillen en bewaren.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch