Vis bij ALDI

Vis

Wij verkopen verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren. Om ervoor te zorgen dat er in de toekomst ook genoeg vis in zee is, ondersteunen wij maatregelen die overbevissing of illegale visserij tegengaan. Van vis uit aquacultuur eisen we dat deze gekweekt is met aandacht voor het milieu en arbeidsomstandigheden. Dit doen we door vis in te kopen met het MSC of ASC keurmerk. Zo houden we samen de oceanen gezonder. Daarnaast is ALDI Nord in Duitsland actief betrokken bij de “Initiatievkreis Tierschutzstandards Aquakultur”, een multi-stakeholder initiatief voor ontwikkeling en implementatie van internationale criteria voor vissenwelzijn binnen de aquacultuur.

Over MSC en ASC

MSC en ASC

MSC (Marine Stewardship Council) heeft als doel om overbevissing tegen te gaan en te werken aan gezond en duurzaam leven in de zee. Vis met het ASC-keurmerk (Aquaculture Stewardship Council) komt uit kwekerijen die hun invloed op natuur en milieu beperken en goed zorgen voor medewerkers en omwonenden.

Klik hier voor ons internationale inkoopbeleid voor vis, schaal- en schelpdieren

Meer informatie over onze partners en standaarden:

Een goed verhaal op je bord

Bewuste visweek


Achter de vis op jouw bord met het keurmerk van MSC of ASC schuilt een goed verhaal. Over garnalenvissers in de Waddenzee die samenwerken voor de natuur en voor hun eigen toekomst. Of over kabeljauw. Deze verhalen zijn er steeds meer, dankzij vissers en kwekers die zich inzetten voor natuur, mens en dier en daarmee de certificering verdienen van MSC en ASC: de toonaangevende keurmerken voor duurzaam gevangen en verantwoord gekweekte vis.

Hollandse garnalen

Noordzeegarnalen 

Zo’n negentig procent van de Nederlandse garnalenvisserij is, samen met hun Duitse en Deense collega’s, sinds eind 2017 MSC-gecertificeerd. Om gecertificeerd te blijven, werken de vissers samen met wetenschappers aan zeven concrete projecten. Die projecten brengen in kaart waar, wanneer en hoeveel er op de garnalen gevist kan worden, maar ook de bijvangst wordt bijgehouden en indien nodig worden er maatregelen genomen om die bijvangst te beperken. De voortgang wordt jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke visserijexperts. Ook wordt regelmatig overlegd en samengewerkt met natuurorganisaties als de Waddenvereniging en de Vogelbescherming. Lutz Jacobi, directeur van de Waddenvereniging: “Bijvangst is een van onze zorgpunten bij garnalenvisserij in dit natuurgebied. Maar ook de bodemberoering moet omlaag. We werken samen om een vorm van visserij te krijgen die in balans is met de belangen van de natuur”. 

Kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw speelt al eeuwen een belangrijke rol in vele culturen. Zo stond kabeljauw centraal in de groeiende handel rond de Atlantische Oceaan en de daarmee gepaard gaande kabeljauwoorlogen tussen IJsland en het Verenigd Koninkrijk. En hoewel ook in IJsland meer visserijbeperkingen gelden dan vroeger, kan kabeljauw nog goed worden bevist. Daar gaat het met de kabeljauwbestanden goed. En dus komt ‘onze’ kabeljauw onder andere uit IJsland. Want rond IJsland en Noorwegen en in de Barentszee kan hij nog goed gedijen; daar voelt hij zich lekker, de visbestanden zijn er gezond. 

Volgens Dagný Rós is er voor de problematiek rond vis een simpele oplossing. “Het begint er gewoon mee dat je de juiste vis leert kiezen in de winkel. MSC en ook ASC zijn eerlijke stempels voor duurzame en verantwoorde herkomst. Wanneer je vis koopt met zo’n label, dan ben je er zeker van dat die komt van vissers (MSC) of kwekers (ASC) die inspanningen leveren om te verduurzamen. Ze willen én moeten rekening houden met het ecosysteem en de balans in de oceaan.” 

Vis van ALDI

Vis

Bekijk hier het vis assortiment.

Meer informatie
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch