Witlofschotel

Witlofschotel van ALDI

Gemiddeld

5Min

55Min

4 Personen
8 stronken witlof
800 g krieltjes
2 witte uien
400 g spekjes
200 g crème fraîche
0.2 l kookroom
200 g oude geraspte kaas
1 bos bosuien
1 el olijfolie
naar smaak peper en zout
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn
Mail recept

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een plakje van de stronk van iedere witlof en snijd ze over de lengte in tweeën.

Stap 2

Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne halve ringen. Bak de spekjes uit in een bakpan en haal de spekjes uit de pan zodra ze bruin en krokant zijn.

Stap 3

Laat het bakvet in de pan en bak hier de krieltjes lichtbruin in aan gedurende ca. 10 minuten. Voeg de halve uienringen toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de kookroom en de crème fraîche toe en laat dit kort aan de kook komen. Voeg de uitgebakken spekjes weer toe en roer dit kort door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 4

Vet een ovenschaal in en schik de gehalveerde witlofstronken netjes naast elkaar op de bodem van de ovenschaal. Verdeel het krieltjes-, uien-, spek- en roommengsel over de witlof. Strooi hier de kaas overheen en bak de witlofschotel gedurende 30 min goudbruin en gaar in de oven. Garneer met de fijngesneden bosui.
Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch