1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Paasrecepten
  4. Romige citroentaart met aardbeien

Romige citroentaart met aardbeien

Citroentaart van ALDI

Gemiddeld

30Min

35Min

12 Personen
120 g koude boter + extra om in te vetten
300 g bloem
8 g bakpoeder
90 g rietsuiker
250 g aardbeien
1 ½ zakje vanillesuiker
1 ei, losgeklopt
2 citroenen
250 g mascarpone
2 el kristalsuiker
125 g volle kwark
25 g pistachenootjes
2 el koud water
poedersuiker
extra nodig: lage taartvorm ø 24 cm, bakpapier, bakparels (of oude gedroogde bonen) deegroller
Mail recept

Stap 1

Vet de rand van de taartvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Meng het bakmeel met de rietsuiker, de vanillesuiker en een mespunt zout. Voeg de boter en het ei toe en kneed met een koele hand (of in een keukenmachine) tot een soepel deeg. Voeg eventueel een eetlepel koud water toe als het deeg te droog is.

Stap 2

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de bodem en de rand met het deeg. Snijd de overhangende randjes eraf. Prik de deegbodem met een vork op diverse plaatsen in. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast.

Stap 3

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm en verdeel bakparels of bonen over de bodem. Bak de taartbodem ± 15 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de vorm uit de oven en neem het bakpapier met de bakparels uit de taartbodem en bak de bodem in nog 10-15 minuten goudbruin. Laat de bodem in de vorm op een rooster afkoelen.

Stap 4

Boen intussen de citroenen schoon. Rasp de gele schil van de citroenen en pers een van de vruchten uit. Klop de mascarpone met de kristalsuiker de mixer los. Voeg de kwark, het citroensap en de rasp toe en mix alles door elkaar. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Hak de pistachenootjes fijn. 

Stap 5

Neem de taartbodem voorzichtig uit de vorm. Strijk het mascarponemengsel over de bodem uit en verdeel en de aardbeien erover. Strooi er de pistachepitten over. Snijd de taart in 10-12 punten. 

Eet smakelijk!

Mail recept
Tip

Garneer de taart met witte chocolade. Smelt ± 40 g in stukjes gebroken chocolade au bain-marie en doe de gesmolten chocolade in een plastic boterhamzakje. Knip er een heel klein puntje af en beweeg het zakje al knijpend zigzag over de taart.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch