1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Kleine paaspavlova’s met witte chocolade en geel fruit

Kleine paaspavlova’s met witte chocolade en geel fruit

Kleine paaspavlova’s met witte chocolade en geel fruit - ALDI.nl

Gemiddeld

30Min

1Uur 30Min

6 Personen
3 eiwitten
180 g kristalsuiker
100 g mangoblokjes
100 g ananasblokjes
18 witte druiven
125 ml slagroom
75 g witte chocolade
Mail recept

Kleine paaspalova’s met witte chocolade en geel fruit

De pavlova is een zoet en luchtig dessert. Het beroemde toetje werd ooit vernoemd naar Anna Pavlova, één van de beroemdste Russische balletdanseressen aller tijden. De reden? Het dessert zou net zo elegant zijn als de danseres. Het belangrijkste ingrediënt van een pavlova is meringueschuim, gemaakt van opgeklopte eiwitten met suiker. De meringue wordt gedroogd in de oven en getopt met geslagen room en fruit, wat zorgt voor een geweldige combinatie van krokant schuim en zachte room. 

Een traditionele pavlova wordt versierd met rood fruit, maar je kunt natuurlijk alle soorten gebruiken die je lekker vindt. Voor dit pavlova recept gebruiken we een mix van geel fruit én witte chocolade. Perfect voor Pasen, maar ook de rest van de lente en zomer. Volgens de bereidingswijze maak je zes kleinere pavlova’s, maar je kunt er ook voor kiezen een grotere variant te maken. Onderaan het recept vind je een handige video. Zo kan iedereen zelf pavlova maken. 

paaspavlovas-wittechocolade-geelfruit

Stap 1

Verwarm de oven voor op 135 °C. Klop de eiwitten in een brandschone kom met een brandschone mixer met garde luchtig. Voeg zodra de eiwitten wit kleuren al kloppend 150 gram van de suiker toe en ga door tot stijve pieken. Klop vervolgens nog een paar minuten tot de suiker volledig is opgelost in het eiwitschuim.

Stap 2

Schep op een met bakpapier beklede bakplaat 6 toeven eiwitschuim. Maak er met een spatel of de achterkant van een lepel rondjes van. Zorg voor een enigszins omhoogstaand randje, als een soort bakje. Bak de meringuebakjes 1,5 uur in de oven. Doe de oven uit en laat de meringues ten minste 1 uur rusten in de oven met restwarmte. 

Stap 3

Snijd de mango en ananas in kleinere blokjes. Halveer de witte druiven. Klop de slagroom met de resterende suiker luchtig. Smelt de witte chocolade au bain-marie. 

Stap 4

Besprenkel de gesmolten witte chocolade over de meringuebakjes. Vul met de slagroom en garneer met het fruit.  

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,49 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch