1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Gevulde eieren als paaskuikentjes met spek

Gevulde eieren als paaskuikentjes met spek

gevulde eieren

Gemiddeld

30Min

8 Personen
8 eieren
2 plakjes ontbijtspek
3 takjes platte peterselie
100 g mayonaise
½ tl kerriepoeder
1 winterwortel
16 zwarte peperkorrels
Druk-en-sluitzakje
Mail recept

Gevulde eieren als paaskuikentjes met spek

Denk je aan Pasen, dan denk je aan gevulde eieren. Je kan ervoor kiezen om een traditioneel gevuld ei te maken met kerrie, maar hoe leuk als je ze net even aankleedt als paaskuikentjes? Het is een beetje meer werk, maar je krijgt er gegarandeerd leuke reacties van aan tafel. Want zeg nou zelf, deze gevulde kuikentjes zijn toch een must-have voor iedere paastafel? 

Hoe maak je deze gevulde eieren? De kuikentjes kan je dezelfde manier maken als traditionele gevulde eieren. Je mengt het eigeel met mayonaise en zorgt hierbij voor net wat meer garnering door het toevoegen van stukjes wortel en een peperkorrel. Zet het hoedje er weer op en het kuikentje is klaar. Met deze eitjes wordt het moeilijk om niet met je eten te spelen aan tafel! 

Stap 1

Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Kook eventueel 2 eieren extra, zodat je genoeg hebt in het geval er een eitje bij het vullen scheurt. Laat de eieren na het koken direct schrikken onder koud water. 

Stap 2

Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin het ontbijtspek goudbruin en krokant in het eigen vet. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd fijn. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn.

Stap 3

Pel de eieren en snijd de bovenkant, ongeveer 2 centimeter van boven gerekend, los. Verwijder heel voorzichtig met een heel klein lepeltje het eigeel. Pas op dat het eiwit niet scheurt. Bewaar het eigeel in een kom en leg het eiwit inclusief het bovenkantje apart. 

Stap 3

Pel de eieren en snijd de bovenkant, ongeveer 2 centimeter van boven gerekend, los. Verwijder heel voorzichtig met een heel klein lepeltje het eigeel. Pas op dat het eiwit niet scheurt. Bewaar het eigeel in een kom en leg het eiwit inclusief het bovenkantje apart. 

Stap 4

Prak de eidooiers met de mayonaise, de peterselie en het kerriepoeder. Roer de stukjes spek erdoor. Proef en breng op smaak met zout en gemalen peper. Doe het mengsel in een druk-en-sluitzakje en bewaar in de koelkast tot gebruik. 

Stap 5

Schil de wortel en snijd in zo dun mogelijke plakken. Knip 8 mini driehoekjes en snijd 48 kleine reepjes. Dit worden de snaveltjes en de teentjes. Maak de teentjes niet te dik, anders vallen je kuikentjes om.

Stap 6

Leg de vulling, de lege eieren, de teentjes, snaveltjes en peperkorrels in verschillende schaaltjes of bakjes voor je neer. Leg ook een mooie serveerschaal klaar. Snijd een heel dun plakje van de onderkant van de lege eieren, zodat ze rechtop kunnen staan. Snijd een hoekje van het druk-en-sluitzakje met de vulling. Vul de eieren met de vulling en laat een deel van de vulling uitsteken. Dit wordt het gezichtje. 

Stap 7

Plak de peperkorrels en snaveltjes in de gezichtjes en top de eieren met hun bovenkantjes. Zet de gevulde eieren op de schaal en maak met de wortelreepjes voetjes: elk ei krijgt 2 voetjes met elk 3 teentjes van wortel. Leg de teentjes kruislings over elkaar en steek ze onder de eieren. Ga zo door tot alle eieren gevuld zijn. Bewaar de gevulde paaskuikentjes in de koelkast tot gebruik. 

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 0,44 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch