1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Paasrecepten
  4. Bloemkool ovenschotel met cajun kip

Bloemkool ovenschotel met cajun kip

bloemkool ovenschotel
Disclaimer recept afbeeldingen

Gemakkelijk

15Min

25Min

4 Personen
1 bloemkool
2 zakjes kant-en-klare aardappelpuree
½ tl knoflookpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl chilipoeder
1/2 tl oregano
1/4 tl gemalen zwarte peper
1/4 tl zout
350 g kipdijfilet
2 el milde olijfolie
250 g cherrytomaten
1 citroen
Mail recept

Bloemkool ovenschotel met cajun kip

Heb je een grote groep eters over de vloer voor het paasdiner? Dan is het fijn als je het hoofdgerecht zo de oven in kan schuiven. Wat dacht je van een makkelijke bloemkool ovenschotel? Geschikt voor een grotere groep en binnen 40 minuten op tafel. Naast de lekkere vulling van stukjes bloemkool en cajun kip, bestaat deze ovenschotel uit een romige aardappelpuree met lekkere kruiden en specerijen.

Het fijne aan ovenschotels is dat je het ook makkelijk kunt voorbereiden en bewaren. Rond etenstijd tover je zo het hoofdgerecht op tafel, want het enige wat je hoeft te doen is de bloemkool ovenschotel afbakken. Je kunt het afbakken zelfs al een dag van tevoren doen, dan hoef je het alleen nog op te warmen. Eet smakelijk!

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een grote pan met water aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de steel in nog kleinere stukjes. Doe de bloemkool samen met een flinke snuf zout in de pan met water. Kook de bloemkool 10 minuten en giet af in een vergiet. 

Stap 2

Maak ondertussen de aardappelpuree volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng alle kruiden en specerijen met elkaar. Snijd de kipdijfilet in stukjes van ongeveer 3 x 3 centimeter en meng met het kruidenmengsel. Voeg ook de olijfolie en de cherrytomaten toe.

Stap 3

Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg hierop de bloemkool en vervolgens het kipmengsel. Snijd de citroen in partjes, vet ze in met olijfolie en verdeel over de schaal.  Ze zijn dan geschikt om bovenop de schotel te leggen. Bak de bloemkool ovenschotel 25 minuten in de oven of totdat de kip goudbruin en gaar is. 

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 2,90 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch