1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Griekse aardappelsalade met feta, rode ui en vegetarische kip

Griekse aardappelsalade met feta, rode ui en vegetarische kip

Griekse aardappelsalade met feta, rode ui en vegetarische kip

Gemiddeld

25Min

2 Personen
350 g kruimige aardappels
1 rode puntpaprika
1 trostomaat
1/2 komkommer
1 kleine rode ui
3 takjes munt
5 takjes platte peterselie
50 g feta
8 zwarte olijven
100 g vega kipstukjes
1 tl tijm
1/2 citroen, sap en rasp
Mail recept

Griekse aardappelsalade met feta, rode ui en vegetarische kip

Een gerecht dat steevast op de menukaart van Griekse restaurants staat is de Griekse salade. Het liefst gemaakt met flinke stukken rijpe tomaat, paprika en komkommer, en lekker veel hartige feta. In dit recept voegden we wat ingrediënten toe waardoor het een volwaardige maaltijd wordt. Denk aan gekookte aardappels, maar ook vegetarische stukjes kip. Je kunt er ook voor kiezen om de vegetarische kipstukjes weg te laten of te vervangen door echte kip. Ideaal ook voor restjes vlees van de barbecue.

Wil je de salade extra lekker maken? Voeg dan meteen na het afgieten de olijfolie, citroenrasp en citroensap toe aan de aardappels, samen met een snuf zout. Hierdoor slurpen ze de smaken goed op en worden ze nog rijker van smaak. Ook lekker: bak de feta met een beetje olijfolie in een oven voorverwarmd op 180 graden gedurende 10 minuten.

Stap 1

Schil de aardappels en snijd in stukken van ongeveer 3 x 3 centimeter. Doe in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.

Stap 2

Snijd de puntpaprika in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de puntpaprika 10-15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Snijd de tomaten in parten, de komkommer in halve maantjes en de rode ui in dunne ringen. Hak de munt en peterselie fijn. Verbrokkel de feta en halveer de zwarte olijven. Meng de tomaat met de ui, munt, peterselie, feta, zout en peper.

Stap 4

Haal de paprika uit de pan en meng door de tomaten. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de vega kipstukjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng op smaak met zout, peper en de tijm.

Stap 5

Breng de aardappels in de pan op smaak met 2 eetlepels extra vierge olijfolie, citroensap en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper, en voeg toe aan het tomatenmengsel. Meng tot slot ook de vega kipstukjes erdoor. Serveer in een mooie schaal.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer € 2,00 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch