Carrot cake met speculaas

carrot cake speculaas

Gemiddeld

30Min

3Uur

8 Personen
300 g speculaas (+ extra)
100 g boter, gesmolten
400 g wortels, geraspt
40 g boter
1 el water
60 g suiker
Snufje zout
2 tl kaneel
2 eieren
50 ml volle melk
Ook nodig: ronde taartvorm met geribbelde rand en bakparels
Mail recept

Carrot cake met speculaas

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Stap 2

Maal 150 g speculaas fijn in een keukenmachine en doe de kruimels in een mengkom. Voeg er de gesmolten boter aan toe en roer tot het mengsel lijkt op nat zand. Stort dit mengsel in de taartvorm en gebruik de achterkant van een eetlepel om alles glad te strijken langs de bodem en de rand van het blik. 

Stap 3

Leg een vel keukenpapier op de koekbodem en strooi er een laag bakparels op. Bak de bodem 20 minuten blind in de warme oven. 

Tip

Geen bakparels in huis? Je kunt deze makkelijk vervangen door allerlei alternatieven die je waarschijnlijk gewoon in huis hebt liggen. De regel: zolang het materiaal droog en geurloos is, kun je het gebruiken. En het moet natuurlijk tegen de hitte van de oven kunnen. Denk als alternatieve blindbakvulling bijvoorbeeld aan rijst en droge peulvruchten.

Stap 4

Ondertussen maak je de vulling. Neem er een grote, magnetronbestendige kom bij en doe de geraspte wortel, een eetlepel boter en een eetlepel water in de kom. Roer goed en dek de kom strak af met folie. Zet afgedekt 10 minuten in de magnetron (op de hoogste stand). 

Stap 5

Gebruik ovenwanten om de kom uit de magnetron te halen en laat de kom 10 minuten afkoelen. Voeg dan de kristalsuiker, het zout en de kaneel toe en gebruik je staafmixer om alles voorzichtig te mixen tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren, de rest van de boter en de melk toe en mix nogmaals. 

Stap 6

Haal de speculaasbodem uit de oven en draai de oventemperatuur naar 160 graden. Verwijder de bakparels en het bakpapier en stort de vulling op de bodem. Bak een halfuur in de warme oven. 

Stap 6

Haal de taart uit de oven, laat afkoelen en zet minstens drie uur in de koelkast. 

Stap 7

Klaar om te serveren? Verkruimel er nog wat extra speculaas over en snijd de carrot cake met speculaas in punten met een scherp mes. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,32 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch