Pizza met ansjovis

Gemiddeld

45-60Min

Voorbereidingstijd

15Min

Bereidingstijd

Pizza met ansjovis van ALDI

Ingrediënten 2 Porties

Pizzadeeg
1 tl suiker
7 g droge gist
2 el extra vierge olijfolie
600 g bloem
snufje zout
Topping
50 g ansjovisfilets uit blik
100 g zwarte olijven zonder pit
200 g gepelde tomaten uit blik
200 g cherrytomaatjes
2 el kappertjes
100 g mozzarella
paar blaadjes witlof
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 tl tijm
1 tl chilipoeder
zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1

Meet 300 ml lauw water af in een maatbeker. Roer de suiker, gist en olijfolie erdoor en wacht tot het mengsel gaat schuimen. Doe de bloem in een andere kom, strooi het zout erover en maak een kuiltje in het midden. Schenk de vloeistof voorzichtig in het kuiltje en meng de bloem er geleidelijk door, eerst met een lepel, daarna met je vingers. Kneed het deeg net zolang het niet meer aan je vingers plakt en het deeg veerkrachtig is (ongeveer 5 minuten). Gooi het deeg hiervoor een paar keer op je werkblad, hierdoor wordt de pizzabodem lekker luchtig.
Leg het deeg in een lichtjes ingevette kom en bedek het met een vochtige theedoek of vershoudfolie. Laat het op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume – in 45–60 minuten.

Stap 2

Pel en snipper een halve ui en twee teentjes knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook in 2 minuten. Voeg dan de gepelde tomaten toe en pureer het tot een saus. Laat de saus 20 minuten heel zacht koken. Breng het op smaak met wat tijm, chilipoeder, zout en peper.

Stap 3

Snijd de mozzarella fijn en leg het even op keukenpapier om vocht te absorberen. Snijd de rode ui in partjes en halveer de cherrytomaatjes en olijven.

Stap 4

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Wanneer het deeg is gerezen, leg je eerst bakpapier op je werkblad en bestuif je het werkblad daarna met bloem. Rol de bol deeg uit tot een mooie ronde pizza (je kunt eventueel een bord gebruiken en daar rondom snijden om een perfecte ronde te maken. Je kunt ook verschillende kleine pizza’s maken door de deegbal te verdelen in verschillende porties.) Zet je pizza nu 5-10 minuten in de oven zodat de bodem al een beetje knapperig wordt.

Stap 5

Haal de pizzabodem uit de oven en bestrijk de complete bodem met het tomatenmengsel en strooi er nog wat tijm over. Verdeel nu alle toppings over de pizza en bak de pizza 8–12 minuten in de oven. Druppel er voor het serveren nog wat olijfolie over.
Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van onze acties en aanbiedingen.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht om de activering te bevestigen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Wilt u op de hoogte gebracht worden als het artikel verkrijgbaar is? *

Gelieve het veld in te vullen.
Gelieve het veld in te vullen.

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"