Pizza met gehakt

Pizza met gehakt

Gemiddeld

60Min

2 Personen
1 tl suiker
7 g droge gist
2 el extra vierge olijfolie
600 g bloem
snufje zout
250 g rundergehakt
1 aubergine
1 rode paprika
3 tomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
flinke hand notenmelange (ongezout)
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl oregano
1 tl sambal (optioneel)
Mail recept

Stap 1

Meet 300 ml lauw water af in een maatbeker. Roer de suiker, gist en olijfolie erdoor en wacht tot het mengsel gaat schuimen. Doe de bloem in een andere kom, strooi het zout erover en maak een kuiltje in het midden. Schenk de vloeistof voorzichtig in het kuiltje en meng de bloem er geleidelijk door, eerst met een lepel, daarna met je vingers. Kneed het deeg net zolang het niet meer aan je vingers plakt en het deeg veerkrachtig is (ongeveer 5 minuten). Gooi het deeg hiervoor een paar keer op je werkblad, hierdoor wordt de pizzabodem lekker luchtig.
Leg het deeg in een lichtjes ingevette kom en bedek het met een vochtige theedoek of vershoudfolie. Laat het op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume – in 45–60 minuten.

Stap 2

Snijd de aubergine in blokjes en de paprika in reepjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuutjes rul. Doe er wat oregano, Italiaanse kruiden en eventueel een theelepel sambal bij en bak het nog 1 minuut. Voeg dan de aubergine en paprika toe en bak de groenten in 4 minuten gaar. Breng het nog wat op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Wanneer het deeg is gerezen, leg je eerst bakpapier op je werkblad en bestuif je het werkblad daarna met bloem. Rol de bol deeg uit tot een mooie ronde pizza (je kunt eventueel een bord gebruiken en daar rondom snijden om een perfecte ronde te maken). Je kunt ook verschillende kleine pizza’s maken door de deegbal te verdelen in verschillende porties.

Stap 4

Bestrijk de complete bodem met het gehaktmengsel. Snijd de tomaten in schijfjes en verdeel deze over de pizza. Bak de pizza in ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de pizza uit de oven en strooi de noten over de pizza. Druppel er voor het serveren nog wat olijfolie over.
Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch