Thaise groene curry met garnalen
Gemiddeld
5 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Weeg de juiste proportie rijst per persoon af en voeg daar koud water aan toe. Een goede graadmeter is 1 vingerkootje water boven de rijst. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet zodra de rijst klaar is, het vuur uit en leg een schone theedoek over de pan met het deksel erop.
Stap 2
Maak de peultjes en sperziebonen schoon en snijd de sperziebonen in stukken. Verhit de olie in de wok en voeg de sperziebonen en peultjes toe. Schep nu ook de currypasta door de groenten en bak alles nog 1 min aan. Giet vervolgens de kokosmelk bij de curry, roer goed door en breng de curry aan de kook. Laat de curry ongeveer 5 min doorkoken, de peultjes en sperziebonen mogen niet te hard zijn.
Stap 3
Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de garnalen in een paar min op hoog vuur tot ze roze kleuren.
Stap 4
Proef de curry en voeg eventueel naar smaak limoensap en peper/ zout toe. Garneer de curry met wat koriander en basilicumblaadjes en fijngehakte rode peper.