Gemarineerde speklapjes met groentepakketje van de BBQ
Gemakkelijk
35 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Neem de speklappen 15 minuten van tevoren uit de koelkast.
Stap 2
Pel en pers de knoflook boven de olijfolie uit en voeg peper en zout naar smaak toe. Pel en snijd de ui in boogjes. Was de courgette, snijd hem in plakjes van een halve cm dik en halveer de plakjes. Maak de paprika’s en bleekselderij schoon en snijd ze in stukjes.
Stap 3
Schep de groenten met de krieltjes en de knoflookolie door elkaar en verdeel ze over de stukken aluminiumfolie. Vouw de pakketjes dicht..
Stap 4
Steek de barbecue aan en leg de pakketjes tussen de gloeiende kooltjes (of op het rooster boven van een gasbarbecue) en laat ze in ± 10 minuten gaar roosteren.
Stap 5
Leg gelijktijdig de speklappen op het rooster boven de gloeiende barbecue en rooster ze aan beide kanten bruin en gaar. Keer het vlees regelmatig. Serveer ze met de groentepakketjes.
Dit gerecht kost ongeveer € 1,75 per persoon.