Spaanse tapas
Gemiddeld
20 Min
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Maak de marinade voor de gamba’s. Doe 1 el ketjap, ½ tl sambal, 3 flinke tenen knoflook (geperst), een kleine halve rode peper (fijn gesneden), 2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder en een snufje chilipoeder in een kommetje. Leg daar ongeveer 8-10 gamba’s in, smeer ze goed in met de marinade en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast. Rijg daarna de gamba’s aan een paar prikkers en bak ze ongeveer 5 min in de pan.
Stap 2
Verwarm het stokbrood volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd het stokbrood in schuine plakken en smeer het in met olijfolie. Bak het brood in de koekenpan goudbruin. Leg er vervolgens een stukje ham en meloen op.
Stap 3
Bak de stukjes chorizo heel even in de koekenpan en rijg ze daarna aan een prikker samen met een stukje augurk.
Stap 4
Rijg zo ook de mozzarellabolletjes, snoeptomaatjes en basilicumblaadjes
(om en om) aan een stokje.Stap 5
Borstel de champignons schoon en snijd doormidden. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en voeg er 2 tenen knoflook aan toe. Voeg dan de champignons toe en roerbak ze ongeveer 8 min op hoog vuur. Voeg dan een beetje citroensap, peterselie en peper toe.
Stap 6
Schenk een beetje rode wijn in een glas. Voeg er een beetje sinas, een paar ijsklontjes en een schijfje sinaasappel aan toe.
Tip
Probeer ook eens een van onze tapenades. Heerlijk op een stukje stokbrood.